Τον Οκτώβριο το VR headset για το PlayStation

Τον Οκτώβριο το VR headset για το PlayStation

Σε έξι περίπου μήνες θα κυκλοφορήσει στην αγορά το VR headset της Sony, υποστηρίζοντας, όπως εκτιμάται, 50 παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας. Η ιαπωνική εταιρεία ήταν αναμενόμενο ότι θα απαντούσε στον ανταγωνισμό, διαθέτοντας μάλιστα το ισχυρό ατού που λέγεται PlayStation και σύμφωνα με ανακοίνωσή της, οι χρήστες της κονσόλας θα μπορούν να αποκτήσουν την κάσκα εικονικής πραγματικότητας από τον Οκτώβριο του 2016 στην τιμή των 399 ευρώ.  

Η τιμή του PlayStation VR μοιάζει να κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ανταγωνισμός κινείται αρκετά πιο ψηλά: το Oculus Rift είναι στα 599 δολάρια όπως ανακοινώθηκε προχθές και το HTC Vive (μαζί με τα δύο ασύρματα χειριστήρια) στα 799 δολάρια. Επιπλέον, τα δύο τελευταία χρειάζονται και έναν προσωπικό υπολογιστή υψηλών επιδόσεων για να «τρέξουν» τους τίτλους εικονικής πραγματικότητας και τέτοιου είδους PC είναι σαφώς πιο ακριβά από ένα Playstation. Από την άλλη πλευρά, όμως, η βασική έκδοση του PlayStation VR δεν περιλαμβάνει την PlayStation Camera που είναι απαραίτητα για να «τρέξουν» οι εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Sony, η επιλογή αυτή έγινε επειδή πολλοί χρήστες του PlayStation έχουν ήδη αποκτήσει την κάμερα, η οποία κοστίζει περίπου 45-50 ευρώ. Επίσης, στη βασική έκδοση δεν υπάρχουν και τα ασύρματα χειριστήρια (Move) της ιαπωνικής εταιρείας, τα οποία, επίσης, έχουν αγοράσει αρκετοί καταναλωτές.

Εμφανισιακά το PSVR έχει έναν λίγο διαφορετικό σχεδιασμό από τους ανταγωνιστές του, αλλά ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία με μία οθόνη OLED 5,7 ιντσών και ασύρματη σύνδεση με το PlayStation 4, στο οποίο και θα τρέχουν οι εφαρμογές.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home