Έρχονται νόμοι για τις κάσκες VR στην οδήγηση

Έρχονται νόμοι για τις κάσκες VR στην οδήγηση

Το Apple Vision Pro δεν είναι από τα προϊόντα που θα έλεγε κανείς ότι πωλούνται σαν ζεστά ψωμάκια, καθώς δεν έχουν και πολλοί 3.500 δολάρια για να αποκτήσουν τη συσκευή εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας.

Κάποιοι όμως που έχουν την οικονομική άνεση δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιδεικνύουν το νέο τους απόκτημα, να φλεξάρουν που θα έλεγαν και οι νεότεροι. Μάλιστα, φλεξάρουν με αρκετά επικίνδυνους τρόπους.

Ο 21χρονος Ντάνε Λεντίνι έγινε διάσημος όταν δημοσίευσε ένα βίντεο όπου φορούσε το Apple Vision Pro τη στιγμή που στεκόταν στη θέση του οδηγού ενός Tesla, με το αυτοκίνητο εν κινήσει. Στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται μετά να έχει σταματήσει στην άκρη του δρόμου με ένα περιπολικό στο φόντο, υπονοώντας ότι τον ακινητοποίησε η αστυνομία αλλά μετά ισχυρίστηκε ότι είχε "στήσει" το πλάνο.

Ή φλεξάρουμε ή παίζουμε.

 

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό μάλλον θορύβησε τους υπεύθυνους και η Πολιτεία της Μασαχουσέτης ετοιμάζει νομοθεσία που θα απαγορεύει τη χρήση συστημάτων εικονικής πραγματικότητας από τους οδηγούς κατά τη διάρκεια, φυσικά, της οδήγησης. Ήδη οι οδηγοί έχουν πολλά πράγματα γύρω τους που τους αποσπούν την προσοχή, δεν χρειάζεται ένα ακόμα, λένε νομοθέτες της πολιτείας και εδώ που τα λέμε, ένα δίκιο το έχουν. Οι υπόλοιπες Πολιτείες στις ΗΠΑ αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα της Μασαχουσέτης και φανταζόμαστε ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε αντίστοιχα μέτρα να λαμβάνονται και στην Ευρώπη.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home