Γκρίνια για το LinkedIn

Deasy @ 17.02.2016
Γκρίνια για το LinkedIn

 

Οι επενδυτές είναι πιο αχόρταγοι και ανικανοποίητοι ακόμα και από μικρό παιδί. Δες, για παράδειγμα, το LinkedIn.

Έκλεισε την περασμένη χρονιά με έσοδα κοντά στα 3 δισ. δολάρια, 35% περισσότερα σε σχέση με το 2014 και τα κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς έφτασαν τα 94 σεντς, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις για τα 78 σεντς ανά μετοχή που έλεγαν οι αναλυτές.

Όλα αυτά ανακοινώθηκαν με τη μετοχή να αρμενίζει λίγο πιο πάνω από τα 200 δολάρια, αλλά οι επενδυτές την… χαντάκωσαν και την έριξαν γύρω στο 40% επειδή, λέει, η εταιρεία ανακοίνωσε απογοητευτικές προβλέψεις για το 2016! Τι εννοούμε απογοητευτικές; Να, το LinkedIn περιμένει έσοδα γύρω στα 3,6 δισ. δολάρια, οι αναλυτές όμως (ξέρεις, αυτοί που έπεσαν έξω στο 4ο τρίμηνο του ’15, ασχέτως αν οι δικές τους προβλέψεις πήγαν στον κουβά που λέμε και εμείς εδώ) θέλουν έσοδα 3,9 δισ. δολάρια. Λες και τους έβαλε κανείς συνεταίρους τους αναλυτές στο μαγαζί.

Σαν να λέμε, ξεκινάς από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη και λες πως θα φτάσεις σε 5 ώρες αλλά ο συνοδηγός σου γκρινιάζει γιατί μπορεί να μη βρεις να παρκάρεις κοντά στην Αριστοτέλους αλλά θα πρέπει να περπατήσετε μερικά τετράγωνα. Άσε που στο βενζινάδικο που θα σταματήσετε δεν θα έχει παγωτό φιστίκι.

 

LINKEDIN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home