Κορυφαία στελέχη κάνουν προβλέψεις (και τι προβλέψεις) για το 2019

Κορυφαία στελέχη κάνουν προβλέψεις (και τι προβλέψεις) για το 2019

Αφού όλοι κάνουν απολογισμούς και προβλέψεις γιατί να μην κάνει και το Linkedin; Δίκαιο μας ακούγεται, οπότε πάμε κατευθείαν στο ψητό.

Το LinkedIn κάνει μια ενδιαφέρουσα συρραφή από προβλέψεις και παρατηρήσεις διάσημων στελεχών και κάποιες από αυτές αξίζει ο κόπος να τις σκεφτεί κανείς λίγο περισσότερο.

Να, για παράδειγμα, ο Michael Dell, της γνωστής εταιρείας κατασκευής υπολογιστών, λέει πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου πέντε γενιές βρίσκονται ταυτόχρονα στο εργασιακό περιβάλλον, κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν. Πώς αυτές οι αλληλεπιδράσεις θα λειτουργήσουν; Πώς θα επηρεάσουν τις εργασιακές σχέσεις; Προς τα πού κατευθύνεται η δεοντολογία; Να κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να βρουν απάντηση στο 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Viacom Bob Bakish σηκώνει τη λευκή σημαία λέγοντας πως σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι θα περνούν περισσότερο χρόνο online αντί μπροστά στην τηλεόραση. Και όταν βρίσκονται μπροστά στην τηλεόραση πάλι οnline είναι κύριε Bakish μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella λέει πως το 2019 θα δούμε πως χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και την αφύπνιση των σχεδιαστών, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα σχεδιάζονται από την αρχή με την προοπιτκή να χρησιμοποιούνται από όλους χωρίς αποκλεισμούς λόγω αναπηρίας ή άλλων περιορισμών.

Κάτι άλλο έρχεται να δείξει ο διευθύνων σύμβουλος της Redfin Glenn Kelman που πιστεύει πως μετά τις τράπεζες και τις μεγάλες επενδύσεων τα ακτιβιστικά κινήματα θα στραφούν εναντίον των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, ζητώντας διαφάνεια και λογοδοσία. Ο ίδιος λέει πως όλο και περισσότεροι θα εγκαθιστούν προγράμματα που θα προστατεύουν τον ιδιωτικό τους χώρο και δεν θα αποδέχονται τα cookies. Ο Kelman προσθέτει πως οι κυβερνήσεις θα πιέσουν επίσης τις εταιρείες τεχνολογίας και θα επιχειρήσουν να επιβάλουν νέους κανόνες τόσο στη φορολογία τους όσο και στον τρόπο που λειτουργούν. Λέτε το 2019 να “σπάσουν” το Facebook σε δύο ή περισσότερες εταιρείες;

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί πως η εξέλιξη της τεχνολογίας, οι λύσεις machine learning και η τεχνητή νοημοσύνη απειλούν κυρίως τις εργαζόμενες γυναίκες επειδή εργάζονται σε λιγότερο “προστατευμένες” θέσεις σε σχέση με τους άντρες. Οι γυναίκες, λέει η Λαγκάρντ, πρέπει να ενθαρρυνθούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες στην ανάπτυξη εφαρμογών και σε όλα αυτά που λέμε STEM για να αντεπεξέλθουν.

Ο πρόεδρος του Eurasia Group Ian Bremmer προειδοποιεί πως οι κακές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα θα εξελιχθούν σε ένα είδος “ψυχρού τεχνολογικού πολέμου”. Μια παρόμοια προειδοποίηση είχε κάνει τον Σεπτέμβριο και ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt που εξέφρασε φόβο για διάσπαση του διαδικτύου σε “κινεζικό” και “αμερικανικό” (ή “δυτικό” αν προτιμάτε).

 

 

LINKEDIN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home