Οι video on demand υπηρεσίες αλλάζουν τις συνήθειες παρακολούθησης

Deasy @ 16.12.2015
Οι video on demand υπηρεσίες αλλάζουν τις συνήθειες παρακολούθησης

Έξι ώρες την εβδομάδα δαπανούν οι καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο για την παρακολούθηση περιεχομένου video on demand (τηλεοπτικές σειρές, ταινίες κλπ.) που διατίθεται online, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Ericsson ConsumerLab, TV & Media Report. Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης, η χρήση του streaming έχει υπερδιπλασσιαστεί σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, αποτυπώνοντας μια έντονη αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών, οι οποίοι δείχνουν ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο που διατίθεται online. Με περιεχόμενο που εγγράφεται και λαμβάνεται online να προστίθεται στην εξίσωση, το 35% όλης της παρακολούθησης τηλεόρασης και video δαπανάται σήμερα στο Video On Demand - VOD, ενώ αυξάνεται σημαντικά η παρακολούθηση μέσω έξυπνων τηλεφώνων.

To Ericsson ConsumerLab TV & Media Report 2015 δείχνει πως οι καταναλωτές αγκαλιάζουν τις υπηρεσίες video on-demand όσο ποτέ άλλοτε. Κάθε τρίτη ώρα θέασης καταναλώνεται πλέον on-demand, είτε στην τηλεόραση είτε σε videο. Αύξηση παρουσιάζει και η παρακολούθηση περιεχομένου που προέρχεται από χρήστες, όπου σχεδόν ένας στους δέκα παρακολουθούν YouTube για πάνω από τρεις ώρες την ημέρα. Επίσης, η μελέτη αποκαλύπτει αύξηση κατά 71% στην παρακολούθηση video μέσω έξυπνων τηλεφώνων σε σχέση με το 2012, όπου σχεδόν τα δύο τρίτα του συνολικού χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης και video των εφήβων γίνεται πλέον μέσω φορητών συσκευών.

 

Ελλάδα και video on demand

Η έκθεση TV & Media Report 2015 περιλαμβάνει στοιχεία και για τις συνήθειες των Ελλήνων χρηστών, στις οποίες διαπιστώνονται αντίστοιχες τάσεις. Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο on-demand, και ειδικά μέσω streaming, καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χρόνο στις συνήθειες παρακολούθησης των καταναλωτών με μέσο όρο παρακολούθησης 5,8 ώρες ανά εβδομάδα. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες Subscription-VoD (S-VOD) επιτείνουν την θέαση «μαραθώνιων» επεισοδίων: το 89% των χρηστών S-VOD στην Ελλάδα παρακολουθούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα όλα τα επεισόδια μιας σειράς, ενώ το 57% καθημερινά. Η έκθεση φανερώνει επίσης την αύξηση της παρακολούθησης τηλεόρασης σε άλλες συσκευές (PC, laptop, smartphone, tablet), με Το 70% των ωρών τηλεθέασης από εφήβους γίνεται μέσα από φορητές συσκευές. Ειδικότερα για τους εφήβους, διαπιστώνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στις αλλαγές που παρατηρούνται, καθώς το 79% των εφήβων στην Ελλάδα παρακολουθούν τηλεόραση ή/και video πριν κοιμηθούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 35% ενώ μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα παρακάτω γραφήματα είναι ενδεικτικά:

STREAMING,CONSUMERLAB,VIDEO ON DEMAND,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home