Για να μην πλημμυρίσεις μηνύματα

Deasy @ 30.01.2014
Για να μην πλημμυρίσεις μηνύματα

Την περασμένη εβδομάδα ένας ανυποψίαστος χρήστης του Hotmail έπεσε θύμα ενός προβλήματος στο Gmail. Ενδεχομένως να έχουμε να κάνουμε με το bug της χρονιάς. 

Την περασμένη Παρασκευή πολλοί ήταν αυτοί που διαπίστωσαν πως πολλές από τις υπηρεσίες της Google  έπαθαν αυτό που στην τεχνική ορολογία θα λέγαμε "λόξυγκα". Ισως και "λιποθυμικό επεισόδιο". Τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν σχετικά γρήγορα, όμως στο μεταξύ ένας ανυποψιαστος κάπου στην Καλιφόρνια βρέθηκε να υποδέχεται στον λογαριασμό του στο Hotmail εκατοντάδες μηνύματα. Οπως αποδείχθηκε η πλημμύρα προκλήθηκε από ενα bug του Gmail σε συνδυασμό με μια αναζήτηση στο Google και το γεγονός ότι η διεύθυνση του παραλήπτη ήταν δημόσια. Περισσότερα, εδώ.

Βλέπεις τι μπορεί να σου συμβεί στα καλά καθούμενα; Αν και είναι μάλλον απίθανο να εμφανιστεί το ίδιο πρόβλημα, το email σου μπορεί κάποια στιγμή να τραβήξει σαν μαγνήτη ανεπιθύμητα μηνύματα.

Τι να κάνεις;

Πρώτα πρώτα έλεγξε αν στα social media που χρησιμοποιείς το email σου είναι ρυθμισμένο ώστε να είναι αναζητήσιμο. Απενεργοποιώντας τη σχετική επιλογή από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου (του social media λογαριασμού σου) έχεις "βουλώσει" μια πιθανή τρύπα.

Ελεγξε ξανά και ξανά αν έχεις ρυθμίσει ως δημόσιο το email σου στο Linkedin. Θα πεις πως και το Linkedin είναι social media και θα έχεις δίκιο. Απλώς επιμένουμε λίγο περισσότερο στο θέμα της κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί ξεχνούν πως το LinkedIn είναι μια τέτοια πλατφόρμα.

Πρόσεχε τα φόρουμ. Τα φόρουμ είναι εξαιρετικά για να βρεις στοχευμένη πληροφορία ή να κάνεις κουβεντούλα μακριά από τον θόρυβο του Facebook. Εύκολα όμως μπορεί κάποιος να βρει τη διεύθυνσή σου και να αρχίσει να της στέλνει ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Αν έχεις blog "κρύψε" το email σου και αν κάποιος θεωρείς πως πρέπει οπωσδήποτε να σε βρει, φτιάξε μια φόρμα επικοινωνίας. Αν δεν ξέρεις να φτιάχνεις κάθε πλατφόρμα που σέβεται τον εαυτό της διαθέτει σχετικά εργαλεία.

Τέλος, αν τίποτε από τα ανωτέρω δεν σου κάνουν η λύση είναι απλή. Φτιάξε έναν άλλο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χρησιμοποίησέ το στις δημόσιες επικοινωνίες σου. Κράτα τον βασικό σου λογαριασμό όμως για τους δικούς σου ανθρώπους, οικογένεια, φίλους, συναδέλφους.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,E-MAIL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home