Polymechanon: ένας μοναδικός χώρος διαφορετικής ψυχαγωγίας για την παρέα.

«Σε παιδιά από 6 χρονών έως ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας, που θέλουν να ψυχαγωγηθούν με ένα διαφορετικό τρόπο, απευθύνεται το Polymechanon»

Deasy @ 06.10.2009
(Σύμφωνα με τον Κώστα Κοντογιάννη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας).

 

Το Polymechanon είναι ένας διαφορετικός χώρος. Μας ψυχαγωγεί με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, χωρίς να παίζουμε video games, χωρίς να είμαστε απομονωμένοι στο σπίτι μας ή στο internet café. Προσφέρει επίσης ένα διαφορετικό τρόπο ψυχαγωγίας αφού περιλαμβάνει την εξάσκηση του μυαλού, το να βιώνουμε συμπεριφορές αντικειμένων με κιναισθητικό τρόπο, να κάνουμε λογικές ενέργειες,να γνωρίσουμε την τεχνολογία. «Όλα τα παιχνίδια παίζονται ομαδικά, απαιτούνσυνεργασία, τη χάραξη στρατηγικής αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό προϋποθέτουν καλήδιάθεση και κέφι να διασκεδάσεις με την παρέα σου », σχολιάζει ο κ.Κοντογιάννης αναφέροντας ότι «μέσα από τα παιχνίδια του Polymechanon αναπτύσσουμεδεξιότητες και συμπεριφορές που είναι ζητούμενο στις επιστήμες. Στόχος όμως αυτού του χώρου δεν είναι να δημιουργήσουμε επιστήμονες. Είναι να περάσουμε καλά.»

 

Όπως μας ανέφερε ο κ. Κοντογιάννης, ο χώρος αυτός είναι μοναδικός σε όλον τον κόσμο. Κάποια από τα παιχνίδια που φιλοξενούνται στο Polymechanon μπορεί να τα βρει κάποιος διάσπαρτα σε διάφορες άλλες χώρες αλλά για πρώτη φορά μπορεί ένας επισκέπτης να παίξει μαζί τους σε ένα ενιαίο χώρο.

Ανάμεσα στα παιχνίδια που φιλοξενούνται στο Polymechanon ξεχωρίζει το Reactable, ένα μουσικό τραπέζι όπου ο επισκέπτης μετακινώντας αντικείμενα, με διάφορες απλές κινήσεις, μπορεί να παράγει μουσική. Μάλιστα, αντίστοιχες διατάξεις υπάρχουν μόλις 5 στον κόσμο, μία εκ των οποίων χρησιμοποιεί η διάσημη τραγουδίστρια Bjork στις live εμφανίσεις της. «Η Bjork το χρησιμοποιεί για να παράγει ψηφιακή μουσική στις συναυλίες. Στο Polymechanon όμως ο ρόλος του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι να μας βοηθήσει να παράγουμε ήχους με δική μας πρωτοβουλία, που ταυτόχρονα τους αισθητοποιούμε, επηρεάζοντας φυσικά χαρακτηριστικά τους με απλές κινήσεις», αναλύει χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογιάννης. Και έχει απόλυτο δίκιο. Ο επισκέπτης μπορεί π.χ.να αλλάξει το μήκος κύματος ενός ήχου, μετακινώντας αντικείμενα και να αντιληφθείμε πρακτικό τρόπο τελικά ένα πλήθος παραμέτρων που συνθέτουν έναν ήχο. Κάτι σαν ένα άτυπο μάθημα φυσικής, μόνο που δεν χρειάζεται η εκμάθηση κανόνων και θεωρημάτων που ισχύουν στη συγκεκριμένη επιστήμη.

Θα περίμενε κάποιος ότι η πρωτοβουλία δημιουργίας ενός χώρου, έστω και ψυχαγωγικού, όπως το Polymechanon, που εκμεταλλεύεται τεχνολογίες όπως η ρομποτική, θα ανήκε σε κάποιο φορέα που έχει άμεση επαφή με την τεχνολογία. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η ιδέα ξεκίνησε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ερευνητική δουλειά του εργαστηρίου προσέλκυσε το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών αλλά κα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης που ενέταξε το Polymechanon στο πρόγραμμα «ΠΡΑΞΕ» ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί όπως μας σχολίασε ενδεικτικά ο κ. Κοντογιάννης. «Τόσο η ιδέα της δημιουργίας του χώρου όσο και οσχεδιασμός των διατάξεών του ανήκει στο εργαστήρι Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, αποδεικνύονταςτη σπουδαία δουλειά που γίνεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας. Η υλοποίηση των παιχνιδιών έγινε σε συνεργασία με εταιρείες από όλον τον κόσμοαλλά και από την Ελλάδα». Το συνολικό κόστος της επένδυσης του Polymechanon έφθασε τα 1,2 εκατ. ευρώ, το 50% εκ των οποίων ήταν η ιδιωτική επένδυση και το άλλο 50% η επιδότηση της Γ.Γ.Ε.Τ.

 

Το εισιτήριο εισόδου στο Polymechanon είναι 8 ευρώ κατά τηνπερίοδο γνωριμίας με το κοινό και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περάσει ευχάριστα δύο ώρες εναλλακτικής ψυχαγωγίας . Εκτός όμως από τα παιδιά με τους γονείς τους, την παρέα φίλων κ.λπ. το Poymechanon μπορεί να αποτελέσει έναιδανικό χώρο για εταιρικές εκδηλώσεις, πάρτυ, σχολικές επισκέψεις.  Άλλωστε όλοι χρειαζόμαστε one happy hour. Και το Polymechanon μπορεί να μας χαρίσει πολύ περισσότερες ώρες ψυχαγωγίας.

 

 

www.polymechanon.gr

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home