Σαν να βρίσκεσαι εκεί...

kostas-kun @ 02.05.2011
Σαν να βρίσκεσαι εκεί...

Πιθανόν να έχεις διαβάσει κάποια στιγμή για τη μεγαλύτερη φωτογραφία στον κόσμο (80 Gigapixels) που απεικονίζει με κάθε λεπτομέρεια το κέντρο του Λονδίνου. Πρόσεξες όμως το site που τη φιλοξενεί; Τo Google Earth μετά το Panoramio.com ενσωμάτωσε στις επιλογές εμφάνισης και το 360cities.net. Όπως μπορείς να καταλάβεις, το συγκεκριμένο site σου παρέχει τη δυνατότητα να δεις πόλεις μέσα από φωτογραφίες 360 μοιρών. Κάτι σαν το street view στο Google Maps αλλά με τη διαφορά ότι οι χρήστες ανεβάζουν τις φωτογραφίες.

Έχεις δύο τρόπους για να απολαύσεις αυτή την περιήγηση:

α) ανοίγεις (αφού το έχεις κατεβάσει) το Google Earth και πετάγεσαι στην πόλη που θέλεις. Στην αριστερή στήλη με τις επιλογές και συγκεκριμένα κάτω αριστερά στο μενού Επίπεδα κάνεις click στο κουτάκι δίπλα στις φωτογραφίες. Αν είναι τικαρισμένο έχεις επιλέξει να εμφανιστούν φωτογραφίες από το Panoramio και από το 360cities. Αναζητάς τα σφαιρικά κόκκινα εικονίδια, και κάνοντας click πάνω τους εμφανίζεται ένα δείγμα της φωτογραφίας. Για να τη δεις στη συνολική της μορφή κάνεις click πάνω στο δείγμα. Για να μετακινηθείς στη φωτογραφία χρησιμοποιείς το ποντίκι, ενώ αν θελήσεις να επιστρέψεις κάνεις click στην επιλογή δεξιά πάνω "Έξοδος από φωτογραφία".

β) επισκέπτεσαι το site 360cities.net, και στην πρώτη σελίδα μπορείς να δεις τις επιλογές των συντακτών, τις επιχειρήσεις που διαφημίζονται και τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες. Η αναζήτηση βρίσκεται πάνω δεξιά, ενώ για συγκεκριμένη ή γενική αναζήτηση μπορείς να δεις τον παγκόσμιο χάρτη όπου αναφέρει και τον αριθμό των φωτογραφιών που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες ανά περιοχή/χώρα. Σε περίπτωση που θέλεις να δημιουργήσεις και εσύ μια πανοραμική εικόνα περιγράφονται λεπτομερείς οδηγίες σε αυτή τη σελίδα.

Δοκίμασε το, τη μια στιγμή είσαι στο Νησί του Πάσχα και την άλλη στην Αίγυπτο! Καλή περιήγηση!

GOOGLE APPS-SERVICES,PANORAMIO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home