Τα… βραβεία Όσκαρ κέρδισαν το Netflix

Και αυτό αλλάζει την πολιτική διανομής των ταινιών του

Τα… βραβεία Όσκαρ κέρδισαν το Netflix
Η αναγνώριση μιας ερμηνείας, ενός σεναρίου, μίας σκηνοθεσίας ή μιας παραγωγής μιας κινηματογραφικής ταινίας έρχεται με ένα μεγάλο κινηματογραφικό βραβείο. Είτε αυτό είναι στο Φεστιβάλ των Καννών είτε στις Χρυσές Σφαίρες είτε στα Όσκαρ.

Συνηθίζουμε να λέμε εδώ και χρόνια ότι το Netflix ήρθε να αλλάξει την αλυσίδα διανομής του περιεχομένου, είτε για τις σειρές είτε για τις ταινίες που παράγει, αφού τις διένειμε απευθείας από την πλατφόρμα του. Κι αν ως προς τις σειρές αυτή η πολιτική δεν δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα αυτό δεν ισχύει για τις ταινίες του. Αφού η διανομή πέρναγε πρώτα από την πλατφόρμα του οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν έδειχναν κανένα ενδιαφέρον για να τις προβάλλουν. Άρα τις παραγωγές αυτές η κινηματογραφική βιομηχανία δεν τις θεωρούσε κινηματογραφικές και εκ του αποτελέσματος δεν μπορούσαν να συμμετέχουν ως υποψήφιες στη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων.

Αυτό το «πρόβλημα» έρχεται να αλλάξει πλέον το Netflix, δίνοντας ένα χρονικό παράθυρο-προβάδισμα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η αρχή γίνεται από αυτή τη σεζόν με την προβολή της ταινίας Roma, με σκηνοθέτη τον Αλφόνσο Κουαρόν, η οποία θα πάρει ένα προβάδισμα τριών εβδομάδων στις αμερικανικές αίθουσες, πριν περάσει στην πλατφόρμα του Netflix, στις 14 Δεκεμβρίου. Οι αμέσως επόμενες ταινίες που θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή είναι η The Ballad of Buster Scruggs, των αδερφών Κοέν και το Bird Box, της Σουζάν Μπίερ με τη Σάντρα Μπούλοκ σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ως αιτίες της παραπάνω αλλαγής δύο μπορούμε να σκεφτούμε. Ο ένας είναι να συνεχίσει το Netflix να προσελκύει μεγάλα ονόματα από την κινηματογραφική βιομηχανία (όλα τα παραπάνω που αναφέραμε είναι βραβευμένα), διανέμοντας με τέτοιο τρόπο το περιεχόμενό του έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να διακριθούν σε κάποιον από τους θεσμούς βραβείων. Ο δεύτερος είναι η Amazon, η οποία ακολούθησε τους κανόνες της κινηματογραφικής βιομηχανίας και πέρυσι η παραγωγής της, το Manchester by the Sea, κέρδισε δύο Όσκαρ, μία Χρυσή Σφαίρα και πλήθος άλλων βραβείων.

NETFLIX,ΤΑΙΝΙΕΣ,ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home