Ενώνουν δυνάμεις η ελληνική e-Travel και η σουηδική Etraveli

Έναν ευρωπαϊκό "κολοσσό" στα online travel agencies δημιουργεί η κίνηση αυτή

Ενώνουν δυνάμεις η ελληνική e-Travel και η σουηδική Etraveli

Σε μία εντυπωσιακή κίνηση προχωρά η e-Travel, γνωστή από το pamediakopes.gr, καθώς προχωρά στη συγχώνευση της με τη σουηδική Etraveli προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία (online travel agency  - OTA) στην Ευρώπη.

Το νέο σχήμα, το οποίο θα προκύψει από ανταλλαγή μετοχών, θα διαχειρίζεται πωλήσεις εισιτηρίων συνολικής αξίας 3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, καθιστώντας το έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στη συγκεκριμένη αγορά σε όλη την Ευρώπη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Etraveli από το περασμένο καλοκαίρι έχει περάσει στον έλεγχο της  CVC Capital Partners, ένα από τα πιο γνωστά funds της παγκόσμιας αγοράς. Ο στόχος είναι η εξέλιξη του σχήματος στη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που σχετίζεται με τις αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι δύο εταιρείες δείχνουν να είναι συμπληρωματικές καθώς η μεν Etravel έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην δυτική και βόρεια Ευρώπη, ενώ η e-Travel, με το brand pamediakopes, είναι πολύ δυνατή στην ανατολική Ευρώπη, ενώ σταδιακά ενισχύει την παρουσία της και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όπως και σε εκείνη της Ασίας – Ειρηνικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η e-Travel ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 και διευθύνων σύμβουλος της είναι ο Νίκος Γουλής, ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του.

Λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν.


e-Travel,pamediakopes,CVC,online travel,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home