Συμμετοχή στην Skroutz αποκτά το fund CVC

Deasy @ 21.04.2020
Συμμετοχή στην Skroutz αποκτά το fund CVC

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Skroutz Α.Ε., που λειτουργεί το Skroutz.gr, μπαίνει η επενδυτική εταιρεία  CVC Capital Partners, γνωστή στην Ελλάδα κυρίως για τις επενδύσεις της στον τομέα της Υγείας.

 Σε σχετική ανακοίνωση η Skroutz αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο. «Η συνεργασία με την CVC Capital Partners  διευρύνει τις δυνατότητες της εταιρίας για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη δυναμική της ομάδας της Skroutz για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που αναμένεται να γνωμοδοτήσει επί του θέματος μέσα στους επόμενους μήνες. Στη Skroutz, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του το 2005, απασχολούνται σήμερα 300 εργαζόμενοι, ενώ η πλαφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών προβάλλει περισσότερα από 10 εκατ. προϊόντα και πάνω από 4.500 online καταστήματα. Σε μηνιαία βάση, η σελίδα του Skroutz.gr δέχεται 8,5 εκατ. επισκέψεις. Πρόσφατα η εταιρεία πραγματοποίησε την είσοδό της και στον τομέα της διανομής φαγητού με την υπηρεσία Skroutz Food.

Ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Skroutz αναφερόμενος στη συμφωνία, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κλείνοντας τα 15 χρόνια από τη δημιουργία του Skroutz, κάνουμε ένα νέο βήμα στην ιστορία της εταιρίας. Η συμφωνία μας με την CVC Capital Partners είναι αποτέλεσμα μιας δυναμικής πορείας ετών και συνεχούς προσπάθειας για εξέλιξη. Έρχεται δε σε μια σημαντική στιγμή για την εταιρία, προκειμένου να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, βελτιστοποιώντας την αγοραστική εμπειρία των χρηστών, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα». 

H CVC ελέγχει μέσω της Hellenic Healthcare τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan και Ιασώ General, ενώ μέσω της CVC Capita VII απέκτησε πρόσφατα τις μαρίνες που λειτουργούσε η τουρκική Dogus στον Φλοίσβο, τη Ζέα, την Κέρκυρα και τη Γλυφάδα.

SKROUTZ.GR,CVC,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home