Ισοπαλία Apple με Samsung

Deasy @ 29.01.2015
Ισοπαλία Apple με Samsung

Απόλυτη ισοπαλία μεταξύ Apple και Samsung (φαίνεται να) είχαμε στο τέταρτο τρίμηνο του 2014, καθώς και οι δύο εταιρείες εμφανίζονται από την εταιρεία ερευνών Strategy Analytics να έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό πωλήσεων στα smartphones και συγκεκριμένα 74,5 εκατομμύρια συσκευές. Και αν για την αμερικάνικη εταιρεία είχαμε επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις της που προέρχονταν από τα οικονομικά αποτελέσματα που η ίδια ανακοίνωσε, στην αντίστοιχη ανακοίνωση της η Samsung απέφυγε να αναφερθεί στις πωλήσεις που η ίδια πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Με βάση την έκθεση της Strategy Analytics, οι δύο εταιρείες μοιράστηκαν την πρώτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών smartphone , με μερίδιο αγοράς 19,6% στο τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο ακολούθησαν εντελώς διαφορετική πορεία. Η μεν αμερικάνικη εταιρεία παρουσίασε άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, ενώ η Samsung παρουσίασε πτώση 10 μονάδων, ολοκληρώνοντας έτσι μια χρονιά που για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια είχαμε αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις της.

Η εταιρεία ερευνών στην κατάταξή της δίνει την τρίτη θέση στη Lenovo (με τη Motorola που έχει ήδη αγοράσει) με μερίδιο 6,5%, ενώ πολύ κοντά της βρέθηκε η Huawei με ποσοστό 6,3%. Σε απόλυτους αριθμούς οι πωλήσεις των δύο παραπάνω εταιρειών έφθασαν τα 24,7 και 24,1 εκατομμύρια συσκευές. Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση οι υπόλοιποι κατασκευαστές μοιράστηκαν ένα μερίδιο αγοράς που συνολικά αγγίζει το 48%  

SMARTPHONES,ΕΡΕΥΝΕΣ,STRATEGY ANALYTICS,APPLE,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home