Ετοιμάζεται το Android TV

Deasy @ 06.04.2014
Ετοιμάζεται το Android TV

Ένα αποκλειστικό δημοσίευμα του αμερικάνικου site The Verge φέρνει στην επιφάνεια τα σχέδια της Google για την τηλεοπτική πλατφόρμα Android TV. Το site επικαλείται έγγραφα που έχουν πέσει στην κατοχή του και δείχνουν το νέο λειτουργικό σύστημα που ετοιμάζει για set top boxes για τηλεοράσεις η αμερικάνικη εταιρεία. Μια κίνηση που σε ένα βαθμό φαντάζει περίεργη με δεδομένο ότι η Google διαθέτει ήδη την πρότασή της στις τηλεοράσεις (Chromecast) αλλά ίσως να επιβάλλεται από τις τελευταίες αντίστοιχες προτάσεις, όπως αυτή της Amazon και της φημολογούμενης από την Apple.

Το Android TV επιτρέπει στους παρόχους streaming τηλεοπτικού περιεχομένου να χτίσουν τη δική τους εφαρμογή αλλά και να προσφέρουν το περιεχόμενό τους μέσω του Play Store για ενοικίαση ή αγορά. Η πλατφόρμα φέρεται να επιτρέπει τόσο εφαρμογές όσο και παιχνίδια, ενώ –όπως είναι αναμενόμενο- θα υπάρχουν προεγκατεστημένες γνωστές λειτουργίες της Google, όπως Hangouts, YouTube, Google+ κ.α.

Το περιβάλλον του Android TV εμφανίζεται να είναι εξαιρετικά απλό, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο και σε μεγάλες καρτέλες το περιεχόμενο είτε αυτό αποτελείται από ταινίες, είτε από παιχνίδια και εφαρμογές, ενώ η βασική πλοήγηση –σύμφωνα πάντα με το The Verge- πραγματοποιείται με τα τέσσερα βέλη του remote control. Οι επιλογές αριστερά-δεξιά κατευθύνουν το χρήστη σε περιεχόμενο της ίδιας κατηγορίας, ενώ οι επιλογές πάνω-κάτω τον μεταφέρουν σε άλλες κατηγορίες περιεχομένου.

Όπως αναφέρει το The Verge η Google αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα σενάρια αυτά.    

ANDROID TV,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home