vivo X90 Pro review

Μια ξεχωριστή πρόταση

vivo X90 Pro review

Ο φετινός Μάρτιος είναι ο μήνας των premium smartphones και η vivo δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από το πάρτι παρουσίασης συσκευών με τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά. Το vivo X90 Pro είναι η νέα πρόταση της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μπορεί η vivo να μην έχει για την ώρα (τουλάχιστον στην Ευρώπη) την αναγνωρισιμότητα άλλων κατασκευαστών (που έχουν περισσότερα χρόνια παρουσίας στη χώρα μας) αλλά το vivo X90 Pro είναι πραγματικά μια πρόταση που ξεχωρίζει και απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν μια συσκευή που θα τους συνοδεύει απρόσκοπτα στο σύνολο της καθημερινότητάς τους.

Ιδιαίτερα στον τομέα της φωτογραφίας, χάρη στη συνεργασία της κινεζικής εταιρείας με τον οίκο Zeiss, το vivo X90 Pro αποτελεί κορυφαία επιλογή για κάθε φανατικό ερασιτέχνη του είδους.

 

Προσεγμένος σχεδιασμός και εντυπωσιακή οθόνη

Στην μάχη των εντυπώσεων της εξωτερικής εμφάνισης το vivo X90 Pro μπαίνει με ένα ιδιαίτερα προσεγμένο σχεδιασμό που αναδεικνύει και τον premium χαρακτήρα της συσκευής. Η ποιότητα των υλικών είναι αδιαμφισβήτητη, η αίσθηση στο χέρι πολύ ωραία, με την αντιολισθητική πλάτη από συνθετικό δέρμα να βοηθάει πάρα πολύ στο κράτημα της συσκευής και την αποφυγή ατυχημάτων. Στην πλάτη του vivo X90 Pro συναντάμε και την εντυπωσιακή διάταξη των καμερών, που εξέχει της υπόλοιπης εξωτερικής επιφάνειας.

Στο κέντρο του κύκλου που φιλοξενεί ολόκληρο το σύστημα των καμερών συναντάμε και την κλασική επιγραφή T*, που οι φίλοι της φωτογραφίας αναγνωρίζουν από τον φωτογραφικούς οίκους Zeiss και αποτελούν το trademark του γερμανικού οίκου για την διαδικασία επίστρωσης των οπτικών (λεπτομέρειες για το τι προσφέρει η επίστρωση αυτή θα πούμε παρακάτω).  

Στην μπροστινή πλευρά συναντάμε μια εντυπωσιακή οθόνη, εφάμιλλη των κορυφαίων της αγοράς. Μεγέθους 6,78 ιντσών, ανάλυσης 2800×1260 pixels (FHD+), με ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz, φωτεινότητας έως 1300 nits και τεχνολογίας AMOLED, η οθόνη του vivo X90 Pro διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που εγγυώνται μια πολύ καλή εμπειρία σε όλα τα σενάρια χρήσης. Απρόσκοπτο scrolling και gaming, απρόσκοπτη θέαση φωτογραφιών και video, με ζωντανά και ρεαλιστικά χρώματα.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι η οθόνη φιλοξενεί και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως επίσης και μια πολύ μικρή οπή στο άνω μέρος για τη selfie κάμερα.

 

Κορυφαίες φωτογραφικές δυνατότητες

Η φωτογραφία είναι το πεδίο στο οποίο το vivo X90 Pro κερδίζει πραγματικά τις εντυπώσεις. Όχι απαραίτητα με τη γλώσσα των αριθμών, όπως κάνουν άλλα smartphones της αγοράς, αλλά με την ποιότητα των λήψεων και το σύνολο των επιλογών που προσφέρει στο χρήστη. Η συνεργασία με τη Zeiss αποδίδει τα μέγιστα προς όφελος του χρήστη, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρεις κύριες κάμερες που προσφέρουν εξαιρετικά ρεαλιστικά και ζωντανά χρώματα σε κάθε λήψη. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η δουλειά που έχει γίνει στην επίστρωση των φακών, που μειώνει τις αντανακλάσεις και αυξάνει τη διαφάνειά τους.

Η κύρια ευρυγώνια κάμερα προσφέρει ανάλυση 50ΜΡ, όμως εξίσου σημαντικό είναι ότι συνοδεύεται και από ένα μεγάλο αισθητήρα μεγέθους 1 ίντσας, συλλέγοντας περισσότερο φως για να παράγει φωτεινές και καθαρές εικόνες, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Επικουρικά, η vivo έχει τοποθετήσει και ένα πρόσθετο επεξεργαστή εικόνας (V2 chip) ο οποίος χαρίζει πόντους ποιότητας στις λήψεις, μειώνοντας τα επίπεδα του ψηφιακού θορύβου και αυξάνοντας τα επίπεδα δυναμικού εύρους.

Επιπρόσθετα, στο vivo X90 Pro συναντάμε και έναν portrait φακό, επίσης 50ΜΡ ανάλυσης και εστιακής απόστασης 50mm. Ο συγκεκριμένος φακός συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό αισθητήρα και χαρίζει υψηλής ποιότητας εικόνες, με πολύ ωραίο bokeh και εξαιρετική εστίαση στο βασικό θέμα του πορτρέτου μας. Μαζί με τα παραπάνω έρχεται και μια υπερευρυγώνια κάμερα ανάλυσης 12ΜΡ, που μπορεί να ικανοποιήσει επιπλέον σενάρια χρήσης. Η τελευταία δεν εντυπωσιάζει, όχι γιατί υπολείπεται από άλλες αντίστοιχες κάμερες που συναντάμε στον ανταγωνισμό, αλλά κυρίως γιατί οι άλλες δύο κάμερες του X90 Pro παράγουν τόσο καλό αποτέλεσμα, που είναι τελικά εμφανής η διαφορά τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το vivo X90 Pro. Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση.

 

Από τον υπερευρυγώνιο στον portrait φακό με το ίδιο θέμα. Ιδιαίτερα οι δύο τελευταίες λήψεις έχουν εξαιρετικά ζωηρά χρώματα.

Τρεις διαφορετικές λήψεις με την κύρια κάμερα του Χ90 Pro. Τα ζωντανά και ρεαλιστικά χρώματα ξεχωρίζουν.

Τρεις νυχτερινές λήψεις. Μας άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Χ90 Pro δεν υπερφωτίζει τέτοιου είδους λήψεις, όπως συμβαίνει σε άλλα smartphones.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνεργασία με τη Zeiss δεν περιορίζεται μόνο στην επίστρωση των φακών, αλλά επεκτείνεται και στο software που έρχεται να συμπληρώσει συνολικά την εμπειρία της κάμερας και να προσθέσει πόντους δημιουργικότητας στον χρήστη.  Η συσκευή έρχεται με αρκετά modes για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε διάφορα σενάρια χρήσης, όπως Sports, Night, Portrait, Live Photo, Double Exposure, Supermoon, ZEISS Landscape & Architecture.

Οι κορυφαίες imaging δυνατότητες του vivo X90 Pro μεταφέρονται και στον τομέα του video. Το νέο smartphone της κινεζικής εταιρείας υπόσχεται ζωντανές εικόνες με περισσότερη λεπτομέρεια σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού και πλούσιο δυναμικό εύρος με τη μέγιστη ποιότητα εικόνας να φθάνει τα 8Κ στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι by default η εφαρμογή του video είναι ρυθμισμένη στα 1080p και στα 30fps.

 

Πλούσιος εξοπλισμός

Στην καρδιά του vivo X90 Pro συναντάμε τον επεξεργαστή Dimensity 9200 5G (το flagship SoC της Mediatek), ο οποίος συνοδεύεται από μεγάλη μνήμη RAM 12GB, πόροι που είναι αρκετοί για να χαρίσουν επιδόσεις ναυαρχίδας στη συσκευή. Όπως μας έδειξε τις μέρες που το είχαμε στη διάθεσή μας, το vivo X90 Pro μπορεί να διαχειριστεί άψογα την καθημερινότητα του χρήστη υψηλών απαιτήσεων: σε εφαρμογές ψυχαγωγίας ή παιχνίδια, αλλά και στη χρήση επαγγελματικών εργαλείων, το νέο smartphone ανταποκρίνεται άψογα, χωρίς να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι θα ήθελες κάτι παραπάνω.

Συνοδευτικά στους επεξεργαστικούς πόρους της συσκευής συναντάμε και ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, που φθάνει τα 256GB και ο οποίος μάλλον θα είναι επαρκής, όσο υψηλές κι αν είναι οι ανάγκες σας.  

Το vivo X90 Pro έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 4870mAh, λίγο μικρότερης σε σύγκριση και πάλι με τα πιο φρέσκα ανταγωνιστικά μοντέλα. Όμως η καλή διαχείριση ενέργειας που κάνει ο επεξεργαστής συμβάλλει στην υψηλή αυτονομία της συσκευής, η οποία κυμαίνεται κοντά στη 1,5 ώρα με μια τυπική χρήση. Ακόμα όμως κι αν χρειαστεί να βάλουμε στην πρίζα τη συσκευή η υποστήριξη ταχείας φόρτισης 120W παρέχει πλήρη φόρτιση σε περίπου μισή ώρα.  Επιπρόσθετα, υποστηρίζεται ταχεία ασύρματη φόρτιση 50W.

Το vivo X90 Pro έρχεται με το λειτουργικό Funtouch OS 13 που βασίζεται σε Android 13, προσφέροντας αρκετές επιλογές παραμετροποίησης και εξατομίκευσης, κυρίως μέσω των widgets.

 

Πλούσιο πακέτο αγοράς

Για όσους δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια, η vivo δεν έχει μπει ακόμα στο κύμα των κατασκευαστών που «κάνουν εκπτώσεις» στο πακέτο αγοράς, με το vivo X90 Pro να έρχεται μέσα σε ένα πλήρες κουτί που περιλαμβάνει τον ταχυφορτιστή των 120W, καλώδιο, αλλά και θήκη προστασίας.

Το νέο smartphone της vivo κοστίζει 1199 ευρώ, από λίγο έως αρκετά φθηνότερα σε σύγκριση με άλλα flagship μοντέλα. Με την απόδοσή του και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές συνολικά έχουν ανέβει τους τελευταίους μήνες, το vivo X90 Pro δικαιολογεί την τιμή του. Βέβαια σ’ αυτά τα επίπεδα μπαίνει πάντα το ερωτηματικό κατά πόσο ο καταναλωτής θα προσπεράσει τις προτάσεις των πιο γνωστών κατασκευαστών υπέρ μιας λιγότερο γνωστής, αλλά εξίσου αξιόπιστης πρότασης.

VIVO X90 PRO,VIVO,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home