Sony WH-1000XM2 review

Ήχος για να χάνεσαι…

Sony WH-1000XM2 review

Ο χώρος του ψηφιακού ήχου έχει ωριμάσει πλέον, οι εταιρείες παρουσιάζουν συνεχώς νέα προϊόντα που απευθύνονται σε κάθε ανάγκη, μικρή ή μεγάλη, τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και σε επίπεδο χαρακτηριστικών. Στην ωρίμανση αυτή έχει ανταποκριθεί και ο καταναλωτής. Σε ένα μεγάλο ποσοστό του δεν αρκείται π.χ. στο ενσωματωμένο ηχείο της τηλεόρασης ή στα ακουστικά που περιλαμβάνονται στο πακέτο αγοράς ενός τηλεφώνου, αλλά αναζητά μια καλύτερη λύση που θα του προσφέρει καλύτερη εμπειρία. Άλλωστε, ο ήχος, άρρηκτα συνδεδεμένος με τη μουσική, σημαίνει τουλάχιστον ψυχαγωγία (αν όχι πολιτισμός), επομένως η όποια αγορά ενός προϊόντος που σε βοηθάει να την απολαύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνδέεται τελικά με ένα ευχάριστο συναίσθημα. Η καλύτερη αυτή εμπειρία, πέρα από την ποιότητα του ήχου που παράγει το κάθε προϊόν συνδέεται και με πολλές ακόμα παραμέτρους: για κάποιους είναι η απελευθέρωση από τα καλώδια, οι ασύρματες συσκευές, για άλλους μια συσκευή που θα τους επιτρέψει να τη χρησιμοποιούν όπου βρίσκονται, για πολλούς η απομόνωση από το θόρυβο του εξωτερικού περιβάλλοντος (σίγουρα υπάρχουν και κάποιες ακόμη). Σ’ αυτή λοιπόν την πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί στον ψηφιακό ήχο, έρχεται, μεταξύ άλλων, και το κορυφαίο σετ ακουστικών WH-1000XM2 της Sony, που μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλού επιπέδου απαιτήσεις χρηστών.

Αυτό το σετ ακουστικών είχα την ευχαρίστηση να χρησιμοποιήσω πριν λίγες ημέρες. Ένα σετ που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με οποιαδήποτε συσκευή θες (smartphone, tablet, ηχοσύστημα στο σαλόνι κ.α.), ενσύρματα ή ασύρματα, απολαμβάνοντας μόνο υψηλής ποιότητας ήχο της μουσικής σου, χάρη στην απομόνωση θορύβου, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι θέλοντας να δοκιμαστεί στις πιο αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος ήχου η Sony υποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο σετ ακουστικών είναι ιδανικό για χρήση στο αεροπλάνο (μάλιστα στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται και το ειδικό ανταπτοράκι που μπαίνει στην αντίστοιχη υποδοχή στην αεροπορική θέση). Και σε μια ευτυχή συγκυρία είχα και εγώ την ευκαιρία να διαπιστώσω πόσο ωραία είναι η εμπειρία χρήσης των ακουστικών στη διάρκεια μιας πτήσης. Η απομόνωση θορύβου λειτουργεί άψογα, σχεδόν εθιστικά, επιτρέποντάς σου να χάνεσαι στην αγαπημένη σου μουσική. Κρίμα που η πτήση κράτησε μόνο μισή ώρα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι από εκεί και μετά κόλλησα και χρησιμοποιούσα τα Sony WH-1000XM2 και στο γραφείο τις στιγμές που ήθελα να απομονωθώ από τον περιβάλλοντα θόρυβό του.

Εκτός της επιλογής ασύρματης σύνδεσης με τη φορητή σου συσκευή τα ακουστικά προσφέρουν και τη δυνατότητα επιλογής ενσύρματης, προσφέροντας καλώδιο και στο πακέτο αγοράς.

Το σημαντικό είναι ότι η προσαρμογή του ήχου στα ακουστικά βασίζονται σε μια σειρά από παραμέτρους. Αρχικά, από τα προσωπικά χαρακτηριστικά του χρήστη: μέγεθος κεφαλιού, αλλά και στοιχεία όπως τα μαλλιά ή ακόμα και τα γυαλιά παίζουν το ρόλο τους στην πρώτη προσαρμογή. Από εκεί και μετά, οι πιο έξυπνες προσαρμογές του ήχου έρχονται με την εφαρμογή Sony Headphones Connect, που μπορείς να κατεβάσεις στη φορητή συσκευή με την οποία έχεις συνδέσει τα ακουστικά. Μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής λοιπόν μπορείς να διαπιστώσεις ότι κάθε δραστηριότητά σου, την ώρα που ακούς μουσική, γίνεται αντιληπτή και αυτόματα προσαρμόζεται ο ήχος. Αν έχεις κάποια αντίρρηση με αυτό έχεις και την ευχέρεια να προσαρμόσεις τον ήχο όπως θες εσύ ανάλογα με τη δραστηριότητά σου, μέσα από το μενού της εφαρμογής. Έτσι μόλις γίνεται αντιληπτό ότι π.χ. περπατάς, η προσαρμογή του ήχου γίνεται αυτόματα με τις προτιμήσεις που έχεις προσθέσει εσύ. Πάλι μέσω της εφαρμογής μπορείς να επιλέξεις τέσσερις διαφορετικούς τύπους ρύθμισης του ήχου, μεταξύ outdoor stages, clubs, concert halls και arenas, ενώ παρέχεται και μια ακόμα επιλογή, εκείνη της κατεύθυνσης του ήχου, όπως σε ασύρματα ηχεία.

Ένα ακόμα έξυπνο χαρακτηριστικό είναι ότι η παύση της μουσικής γίνεται μόνο με ένα ελαφρύ άγγιγμα στο δεξί ακουστικό. Έτσι λοιπόν αν χρειαστεί να διακόψεις τη μουσική για να μιλήσεις με κάποιον (στο δρόμο, στο γραφείο, στο αεροπλάνο κ.λπ.) δεν χρειάζεται να αναζητήσεις τη συσκευή αναπαραγωγής για να πατήσεις το pause. Ένα tap στο ακουστικό αρκεί, ένα δεύτερο ξανα-ξεκινάει τη «ροή» του ήχου όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς τα ακουστικά με το smartphone σου η παύση της μουσικής γίνεται αυτόματα. Τα ακουστικά διαθέτουν και μικρόφωνο οπότε μπορείς να πραγματοποιήσεις τη συνομιλία χωρίς να τα αφαιρέσεις από τα αυτιά σου.

Εξαιρετική είναι και η αυτονομία των Sony WH-1000XM2, αφού με πλήρως φορτισμένη μπαταρία μπορείς να απολαύσεις έως και περισσότερες από 38 ώρες αναπαραγωγής μουσικής, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι με μόλις 10 λεπτά φόρτισης «παίρνεις πίσω» το 70% της αυτονομίας.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home