Αυτό είναι το νέο Gmail

Αυτό είναι το νέο Gmail

Η άνοιξη είναι παραδοσιακά η εποχή του ξεκαθαρίσματος και της ανανέωσης, το δεύτερο ισχύει για το Gmail που απέκτησε αρκετές χρήσιμες λειτουργίες τόσο στην Web έκδοσή του όσο και σε εκείνη για smartphones.

Η Google πρόσθεσε τις έτοιμες απαντήσεις στην web έκδοση ώστε να απαντάς εύκολα και γρήγορα και από τον υπολογιστή σου (στην περίπτωση που βαριέσαι να γράψεις ένα σκέτο “έγινε” ή ένα “οκ” ή ένα “εντάξει”), ενώ στα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά βρίσκουμε τη λειτουργία προτάσεων για διαγραφή από newsletters που δεν διαβάζεις. Αν ένα θέμα έχει σταματήσει να σε ενδιαφέρει και δεν διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνουν για αυτό, το Gmail θα σου προτείνει να πατήσεις το κουμπάκι της διαγραφής από τη λίστα των αποδεκτών.

Επίσης, αν είσαι από εκείνους που οι ενημερώσεις για την άφιξη νέων μηνυμάτων σου αποσπούν συνέχεια την προσοχή, υπάρχει η λειτουργία προσωρινής απενεργοποίησης (το snooze δηλαδή) των ενημερώσεων.

Στα ενδιαφέροντα επίσης θα συμπεριλάβουμε και τα νέα, τεράστια και λαμπερά προειδοποιητικά μηνύματα για τα email που έχουν ύποπτη προέλευση.

Αν χρησιμοποιείς το Gmail θα παρατηρήσεις τις αλλαγές σύντομα (αν δεν τις έχεις παρατηρήσει ήδη) τόσο στην οθόνη του υπολογιστή όσο και σε εκείνη της Android ή iOS συσκευής σου.

Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά, συνοδεύοντας τα και με εικόνες:

- Η νέα μορφή του Gmail σας βοηθά να κάνετε περισσότερα πράγματα. Να επιλέξετε συνημμένα -όπως φωτογραφίες- χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε ή να ανατρέξετε σε μεγάλες συνομιλίες, να χρησιμοποιήσετε το νέο πλήκτρο snooze για να αναβάλετε την ανάγνωση emails που δεν χρειάζεται να δείτε αμέσως ή να έχετε εύκολη πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως το Google Calendar, το Tasks, (τώρα διαθέσιμο σε Android και iOS) και το Keep.

 

- Σας βοηθάει να παρακολουθείτε και να απαντάτε σε emails, στέλνοντάς σας σύντομες υπενθυμίσεις που θα εμφανίζονται σε μορφή μηνύματος δίπλα στα emails σας

 

-  Στο νέο Gmail προστέθηκε το Smart Reply για να απαντάτε πιο γρήγορα στα μηνύματά σας

 

- Νέες λειτουργίες στις φορητές συσκευές, όπως οι ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας, θα μπορούν να σας ενημερώνουν για σημαντικά εισερχόμενα μηνύματα, χωρίς να χρειαστεί να διακόπτετε αυτό που κάνετε εκείνη τη στιγμή. Επιπλέον, το Gmail θα αρχίσει να σας προτείνει το πότε να καταργήσετε την εγγραφή σας από ενημερωτικά δελτία (newsletters) ή προσφορές που έχουν πάψει να σας ενδιαφέρουν

 

Στο νέο Gmail μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε, νέες προειδοποιήσεις για δυνητικά επικίνδυνα μηνύματα που φτάνουν στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

 

- Τέλος, μια νέα παράμετρος εμπιστευτικότητας (Confidential Mode), σας επιτρέπει να ελέγχετε τον τρόπο προώθησης, αντιγραφής, λήψης ή εκτύπωσης του μηνύματός σας – πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρέπει να στείλετε ευαίσθητες πληροφορίες μέσω email, όπως φορολογικά ή ασφαλιστικά στοιχεία. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ενός μηνύματος μετά τον καθορισμένο χρόνο, ώστε να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο των πληροφοριών σας

 

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε από σήμερα κιόλας τις νέες αυτές βελτιωμένες ρυθμίσεις του Gmail σας, κάποιες από τις οποίες θα εμφανίζονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες. Αρκεί να πάτε στα Settings (το σύμβολο στην πάνω δεξιά γωνία των εισερχομένων) και να επιλέξετε την εντολή “Try the new Gmail.” Αν, στην πορεία, αποφασίσετε να επιστρέψετε στις παλιές ρυθμίσεις, πηγαίνετε ξανά στο ίδιο σημείο και επιλέξετε “Go back to classic Gmail.”

GMAIL,GOOGLE APPS-SERVICES,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home