Ο Μαρκ η Cambridge Analytica και ένα πιλάφι

Ο Μαρκ η Cambridge Analytica και ένα πιλάφι

Μετά από σιωπή σχεδόν 120 ωρών ο Mark Zuckerberg “έλυσε τη σιωπή του” για την υπόθεση Cambridge Analytica και χρειάστηκε 937 λέξεις (στα αγγλικά, η μετάφραση στα ελληνικά “ξεπερνάει” το φράγμα των 1.000 λέξεων) για να πει ό,τι τέλος πάντων θεωρεί ότι πρέπει να πει.

Φυσικά δεν υπάρχει αυθορμητισμός στο σεντόνι ή πιλάφι που λέει και η δημοσιογραφική αργκό για τα ατελείωτα ακατάληπτα κατεβατά που κούραζαν τον κόσμο στον αναλογικό κόσμο και συνεχίζουν να το πράττουν στον ψηφιακό.

Ο Μαρκ λέεί μεταξύ άλλων το δακρύβρεχτο “έχουμε ευθύνη για προστασία των δεδομένων σας και αν δεν το κάνουμε δεν είμαστε άξιοι να σας υπηρετούμε” (Μαρκ ο Ταπεινός) και αφού εξιστορεί τι συνέβη και τι θα κάνει το Facebook για την καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων , παίρνει το θέμα πάνω του και λέει “είμαι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πλατφόρμα μας. Αντιμετωπίζω με σοβαρότητα το να κάνω ό,τι πρέπει για να προστατεύσω την κοινότητά μας” (Μαρκ ο Υπερασπιστής).

Στην προφανή ερώτηση γιατί δεν συγκαλεί μια συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε πως θα έδινε μια συνέντευξη στο CNN. Από το ολότελα βέβαια κάτι είναι και αυτό αλλά άλλο πράγμα να σε “τηγανίζει” ένας δημοσιογράφος και άλλο (μάλλον και πιο ενδιαφέρον) να προχωρήσεις σε μια πιο ανοικτή εκδήλωση.

Το αφεντικό του Facebook επέλεξε και πάλι την εύκολη οδό, να “οχυρωθεί” πίσω από τη σελίδα του. Δικαίωμά του και στην τελική ανάλυση αυτός έφτιαξε το μαραφέτι, δικό του είναι. Οτι η υπόθεση της Cambridge Analytica κινδυνεύει να πλήξει το Facebook περισσότερο από όλους τους ανταγωνιστές του μαζί είναι επίσης βέβαιο. Πάντως, τα μόνα καλά πιλάφια είναι αυτά που φτιάχνει κανείς στην κουζίνα του και όχι στη σελίδα του.

FACEBOOK,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,CAMBRIDGE ANALYTICA,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home