Οι Ερμήδες οι Τρισμέγιστοι, οι Ήφαιστοι και άλλα κατσαρόλια.

Fotis Anton @ 14.10.2009
Οι  Ερμήδες οι Τρισμέγιστοι, οι Ήφαιστοι και άλλα κατσαρόλια.

Ανακοινώθηκαν οι shortlist των φετινών βραβείων Ermis, και όπως καταλαβαίνεις καλέ μου αναγνώστη και αγαπητή αναγνώστρια, δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με αυτήν την γκλαμουριά. Πρέπει να σου πω για να ξέρεις,  ότι γεννήθηκα μέσα στο glamour και στην χλιδή, και τρελαίνομαι για κόκκινα χαλιά και μαύρα φορέματα.

 

Ξεκινάμε και όπως καταλαβαίνεις, σου προσφέρω στην φανταστική απόδοση του 1.02, την νίκη της Atcom στην κατηγορία Web sites ‘Αυτοπροβολή'. Εκτός του ότι είναι ένα πολύ ποιοτικό site, και εκτός του ότι τα ¾ των ποιοτικών sites στην Ελλάδα είναι παραγωγές της Atcom, ξέρω πολύ καλά τον Κώστα, founder της Atcom και φίλο, και θα ήθελα πάρα πολύ να πάρω και εγώ μερικά από τα λεφτά που μοιράζει! (εννοείται  ότι αν μου δώσει κάτι, τα θέλω κάτω  από το τραπέζι, γιατί αυτή είναι η ηθική της στήλης!!!)

 

Στην κατηγορία Website ‘Media και Publication', το μεγάλο φαβορί μου είναι η... Atcom!!  Γιατί έχει 4 στα 6 στην shortlist!! Στα σοβαρά όμως, έχω γίνει μανιώδης ΣΚΑΙκός, καθώς πλέον μπορώ να ακούω τον Αποστόλη και τον Καλαμούκη, ότι ώρα θέλω! Για να μην σου πω ότι απαντάνε και στα tweets μου, οπότε maximum respect!

 

Προχωράω στην κατηγορία Website ‘Δημόσιος Τομέας', όπου δηλώνω την αντιπάθεια μου προς όλες τις επιλογές της shortlist, γιατί δεν πέρασε κανένα έργο της GOD. Πρώτον, γιατί είναι GOD και πρέπει όλοι να την σεβόμαστε και να ανάβουμε κεράκια, και δεύτερον γιατί γενικό κουμάντο κάνει ο Λούης, που είναι über cool άτομο, και δεν γουστάρω να του κάνετε τέτοια!  (άποψη με επιχειρήματα, όχι λαλακίες...)

 

Το shortlist της κατηγορίας website ‘Telecommunications' δεν με ενθουσιάζει. Πρώτον γιατί είναι μόνο 3, άρα υποθέτω ότι μάλλον όλοι πέρνουμε ένα βραβειάκι. Kυρίως όμως, γιατί  δεν είδα την αισθητικά/ποιοτικά ανώτερη δουλειά.  Θα μου πεις, ο Panos δεν είναι φίλος σου; Που έφτιαξε το Space Monkey....

 

Εδώ με τσάκωσες. Και έχεις δίκιο. Αλλά περήφανα θα σου πω, ότι  ο σύγχρονος Don Draper του Ελληνικού Interactive Marketing, θα τα σαρώσει όλα στις καμπάνιες και στα banners, οπότε δεν έχει πρόβλημα που τον έχω στην απέξω, σε αυτήν την κατηγορία... Αντ'αυτού όμως, με υψηλό αίσθημα εκτίμησης  θα δηλώσω ότι θα έδινα τον Ερμή τον τρισμέγιστο στην δουλειά της Tribal, γιατί έχουμε το ίδιο επώνυμο με την Art Director, και γιατί κειμενάρες γράφει η Κωνσταντίνα Δ., που πέρσι την έπιασα από τα μούτρα και γκρίνιαζα για την καμπάνια του Public, με αποτέλεσμα να χάσουν το αγαλματάκι (όπως καταλαβαίνεις, απορημένε αναγνώστη και προβληματισμένη αναγνώστρια, είναι τέτοια η επιρροή μου, που με φωνάζουν ο ‘Perez Hilton του Interactive MKT').

 

Προχωράω ορμώμενος και φτάνω στην κατηγορία Website FMCG, όπου όλοι ξέρουμε ότι η δουλειά της Lacta, των Mad Men της Ogilvy έχει καπαρώσει τον Ερμούλη. Θα ήμασταν αντικομφορμιστές αν δεν δίναμε το κυπελλάκι, όταν το έχουν δώσει τόσοι και τόσοι διεθνείς διαγωνισμοί. Άντε, πάρτε άλλον έναν Ερμουλάκο, από εμένα, στην κατηγορία Automotive. Γιατί , βρε μπαγάσηδες παίζετεχωρίς ανταγωνισμό.

 

Η κατηγορία όμως, που είναι όλα τα λεφτά είναι η website Finance. Και από τώρα δηλώνω, ότι αν η Tribal δεν σηκώσει κατσαρόλι, εγώ θα σταματήσω να γράφω περισπούδαστα κείμενα, και θα στείλω αίτηση για να γίνω Γενικός Γραμματέας στο δημόσιο.

 

Θα σταματήσω εδώ, την πρώτη από τις δυο εμπνευσμένες αναλύσεις μου για τα Ermis. Την επόμενη εβδομάδα όμως,  θα επιστρέψω με καμπάνιες και bannerakia. Σιγά να μην σας άφηνα έτσι, μωρά μου.

 

Υ.γ. 1 Στο προφίλ μου δηλώνω ότι η καλύτερη designer είναι η Kanella. Και ευτυχώς, αυτό το μαλαματένιο κορίτσι επιβεβαιώνει την φήμη της (και την αξιοπρέπεια μου!), με shortlist. Άιντε και με τον Ερμή... Α,α.. και η τιμή της κατασκευής θα μείνει στην τιμή που είχαμε συμφωνήσει. Δεν θέλω απατεωνιές!

 

Υ.γ.2 Αυτόν τον ΣΚΑΙ, δεν τον καταλαβαίνω. Την μια σου λέει ‘κάθε σταγόνα μετράει' και την άλλη σου δείχνει video για την προστασία από την γρίπη των τεμπέλικων γουρουνιών, με την ξανθιά παρουσιάστρια να μας λέει συνέχεια να ‘πλένουμε τα χέρια μας με άφθονο νερό'. Με έχετε μπερδέψει, βρε μπαγάσηδες.

 

Υ.γ.3 Απορώ γιατί ακόμα δεν έχουμε θεσπίσει τα βραβεία Ήφαιστος, τα βατόμουρα της Ελληνικής διαφήμισης.  Δεν θα κέρδιζε με άνεση το βραβειάκι αυτή η δουλειά;

 

Υ.γ.4 Επιμελώς απέφυγα να λιβανίσω τον ένδοξο εκδότη μου (uroborus ), που τρία έργα του είναι στις shortlists, και πάνε φουλ για βραβειάκι! Γιατί ήθελα να του την σπάσω, που δεν μου πληρώνει ένα ταξίδι-αποστολή στις Μαλδίβες, για να κάνω ένα αφιέρωμα στις ζημιές μετά τον σεισμό!!  (και καλά!) :op

ERMIS AWARDS,ATCOM,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home