Μήπως να γίνω και εγώ developer;

Deasy @ 06.06.2011
Μήπως να γίνω και εγώ developer;

Πραγματικός στόχος της φωτογραφίας που συνοδεύει το κείμενο είναι να δείξει με τη γλώσσα των αριθμών τα έσοδα που μπορεί να προσφέρει η νέα οικονομία που έχει στηθεί εδώ και μερικά χρόνια γύρω από το οικοσύστημα των εφαρμογών. Όπως ανακοίνωσε η Apple στο πλαίσιο του WWDC 2011, η εταιρεία με τις συσκευές και τις λύσεις της έχει προσφέρει το έδαφος για να δημιουργήσει έσοδα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τους developers. Νούμερο ασύληπτο για τις εποχές που ξεκινήσε να δημιουργείται ο κόσμος των εφαρμογών και ενδεικτικό για το μέγεθος που έχει φθάσει πλέον η συγκεκριμένη αγορά.

Με το καταναλωτικό κοινό να έχει απρόβλεπτες (σε ένα βαθμό) προτίμησεις και την ίδια στιγμή που κατεβάζει εφαρμογές του Bloomberg, να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και το Angry Birds, ο χώρος των developers φαίνεται ότι στην παρούσα φάση μόνο προς τα πάνω μπορεί να κοιτάξει. Ο χρήστης δείχνει να απολαμβάνει τη διαδικασία κατεβάσματος εφαρμογών και να προσδίδει στο μέσο που χρησιμοποιεί (κινητό, tablet, PC και στο μέλλον πιθανώς τηλεόραση) τον ίδιο το χαρακτήρα του. Χωρίς διακρίσεις σε επαγγελματική ή συσκευή ψυχαγωγίας, όπως παλαιότερα πίστευαν κάποιες κατασκευάστριες εταιρείες, αλλά τη συσκευή όπως τη θέλω «εγώ».

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple, και οι υπόλοιπες δυνάμεις έχουν «στηθεί» στο πεδίο των εφαρμογών, προσφέροντας αντίστοιχα οικοσυστήματα (Android, Windows Phone, Bada, Blackberry κ.α.). Άλλες πιο γρήγορα, άλλες με πιο αργούς ρυθμούς, μεγαλώνουν το έδαφος για τους developers, αφού αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των καταναλωτών που θα μπορούσαν να κατεβάσουν την εφαρμογή τους, τη λύση τους. Ίσως να μη ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες αλλά το σίγουρο είναι ότι τα έσοδα θα αυξηθούν….

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,DEVELOPERS,ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home