Athens Digital Week

Ο Δήμος Αθηναίων μας δίνει μια σπάνια ευκαιρία να ζήσουμε κυριολεκτικά την τεχνολογία στο μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνολογιών.

Deasy @ 01.10.2009

Ο Δήμος Αθηναίων  διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Athens Digital Week από τη Τετάρτη 14 ως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στη Τεχνόπολις για να προσφέρει σε όλους ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής. Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9,84» η «Τεχνόπολις», η ΔΑΕΜ και ο Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων (ΠΟΔΑ) που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης υπόσχονται σε   μικρούς και μεγάλους ότι και φέτος θα έχουν τη δυνατότητα   να ζήσουν μια ανεπανάληπτη διαδραστική εμπειρία. Να παίξουν με την τεχνολογία, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν μέσα από αυτήν, να μοιραστούν την ανακάλυψη και τη δημιουργία.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το φεστιβάλ τεχνολογίας την προηγούμενη χρονια: Νεαροί λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, γονείς με τα γεμάτα ενθουσιασμό παιδιά τους, πολίτες   που αγαπούν την τεχνολογία και την τέχνη,  συνολικά 35000 άτομα  όλων των ηλικιών ( 15-55 ετών ) επισκέφτηκαν την Τεχνόπολις - περίπου 600 άτομα ανά ώρα -  και παρακολούθησαν μεταξύ άλλων 44h robotics,  40h διαλέξεων  44h visual art 56h modding  και 56h  ατέλειωτου gaming.  

Δίνοντας  ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των πρακτικών εφαρμογών των νέων τεχνολογιών η θεματολογία του Athens Digital Week καλύπτει φέτος εννιά περιοχές του ψηφιακού κόσμου:

GAMING: Παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών, έκθεση παλιών κονσόλων και παιχνιδομηχανών (coin operated game machines) ,διαγωνισμοί Counter-Strike- Warcraft III – Trackmania - Quake- ProEvolution

ROBOTICS: Ρομποτάκια προγραμματισμένα παλεύουν, ακολουθούν γραμμές, λύνουν γρίφους, ρομποτικά λουλούδια αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, εξομοιωτές πτήσεων αλλά και αγωνιώδεις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με δίποδα ρομπότ με τη συμμετοχή των Κουρητών, των παγκόσμιων πρωταθλητών από την Κρήτη.

MODDING: Ψύξη με υγρό άζωτο από διεθνούς φήμης Έλληνες modders με παγκόσμιες διακρίσεις, overclocking και διαστημικά υλικά, με σκοπό τη δημιουργία των πιο πρωτότυπων και μοναδικών μηχανών που έχει δει ποτέ κανείς! - PC Case Modding Section,- Overclocking Section,- Gadget Modding. Διαγωνισμοί Modding  και Overclocking  

SPACE: Σε τεράστιες οθόνες προβολών το Celestia δίνει σε όλους τη δυνατότητα παρατήρησης του ηλιακού μας συστήματος με ένα Klik. Μια πραγματική ξενάγηση στο διάστημα!  Διαγωνισμοί: Έκθεση φωτογραφίας με πλανήτες και αστέρια τραβηγμένα από ψηφιακές κάμερες και τηλεσκόπια. Κουιζ γνώσεων και ένα πρωτότυπο παιχνίδι με πλανήτες, αστέρια και γαλαξίες

DIGITAL MUSIC: Ο προαύλιος χώρος της Τεχνόπολις μετατρέπεται σε ένα τεράστιο studio! Ψηφιακές κονσόλες, υπολογιστές και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να ακουστεί το δικό τους μουσικό κομμάτι. Δυνατή μουσική και προβολές σε τεράστιες οθόνες.

OPEN SOURCE: Οι developers, εκείνοι που δίνουν ψυχή στους υπολογιστές, θα έιναι και φέτος όλοι στο Athens Digital Week για να αντάλλαξαν απόψεις και κόλπα και να εκπλήξουν όλους όσους θα τους παρακολουθήσουν.  

VISUAL ART: Digital (matte) Painting , Digital Illustarting - vector based illustrations, Art for Web: 2-D/Flash/3d –papervision, Art Installations (VR), Local Showreel, and Movies, The Best 2-D and 3-D commercial art, Graffiti Research Lab - graffiti artists που δημιουργούν με open source technologies. H ομάδα nomass για δεύτερη συνεχή χρονιά θα παρουσιάσει το online project με θέμα “character design”. Σε ειδική ιστοσελίδα που θα διαμορφωθεί για την παρουσιάση των έργων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν καλλιτεχνες από όλο τον κόσμο. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή διεθνώς γνωστών σχεδιαστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο θα προβάλλουν τα έργα τους

SOCIAL NETWORKING: Ελάτε να γνωρίσετε τους ψηφιακούς σας φίλους! Διοργάνωση events μέσω twiter και facebook . - facebook party - social camps

TELECOM: Απίστευτο content για δουλειά ή διασκέδαση, αλλά και ασύρματο, κινητό internet, εφαρμογές για PDA και ό,το άλλο αφορά στην κινητή τεχνολογία! Your office everywhere, Mobile TV,Mobile Music,Mobile Studio,Mobile Navigation / GIS Applications (SatWays) ,Mobile Games,SMS/MMS Games,Mobile Web 2.0.  

Μια πολυδιάστατη εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο  σε 4820 τμ  ψηφιακής ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και με κεντρικό άξονα την καινοτομία και τους συναρπαστικούς δρόμους που ανοίγει η τεχνολογία.

OPEN SOURCE,ROBOT,SOCIAL MEDIA,OVERCLOCKING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home