Apple vs Samsung: φινάλε του season 1

ετοιμαστείτε για το season 2

Apple vs Samsung: φινάλε του season 1

Η Apple κέρδισε τη δικαστική διαμάχη της με τη Samsung, με την τελευταία να κρίνεται ως ένοχη αντιγραφής προϊόντων και πατεντών της πρώτης. Αν νομίζετε ότι οι Κορεάτες θα ενοχληθούν πολύ για τα 1,05 δισ. δολάρια που θα καταβάλλουν στην Apple μάλλον θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το ποσό αυτό δεν φθάνει ούτε στο ¼ των καθαρών κερδών της Samsung το προηγούμενο τρίμηνο. To ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για την κερδισμένη Apple που έχει κοντά 120 δισ. δολάρια σε ρευστό διαθέσιμα. 

Πιο πολύ, αυτό που ενοχλεί τους Κορεάτες είναι ότι η Apple θα μπορεί πλέον να τους χαρακτηρίζει ως “αντιγραφείς”. Και αυτό είναι κάτι που η περηφάνια που υπάρχει μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών της Samsung δεν μπορεί να το ανεχτεί. Οπότε, υπό αυτή την έννοια, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα από τους Κορεάτες τους επόμενους μήνες. Γι’ αυτό και νομίζω πως η “μάχη” μεταξύ των δύο κολοσσών μόλις ξεκινά.
Σίγουρα, η Samsung θα καταθέσει έφεση. Οι Κορεάτες ενδεχομένως να αφήσουν αιχμές για αμερικανικό σωβινισμό των ενόρκων, αλλά αυτό που δύσκολα θα πρέπει να αναμένει κάποιος είναι να δει αντίποινα του στυλ “σας κόβω την προμήθεια εξαρτημάτων για το επόμενο iPhone”. Business is business και η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Samsung σε επίπεδο χονδρικής.

Μεσοπρόθεσμα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το αποτέλεσμα της διαμάχης θα βοηθήσει τη ...Microsoft! Πλέον, οι κατασκευαστές συσκευών, είτε πρόκειται για smartphones είτε για tablets είτε ακόμη και για ultrabooks (σ.σ. μην ξεχνάτε ότι το MacBook Air είναι το πρώτο ultrabook) θα πρέπει να διαφοροποιηθούν σε επίπεδο σχεδιασμού. Αυτό δηλαδή που ζητά η Microsoft αναφορικά με τα επερχόμενα Windows 8. Αυτός ήταν και ο λόγος που έβγαλε άλλωστε και το Surface: να πιέσει τους συνεργάτες της προς την κατεύθυνση της δημιουργίας καινοτόμων από σχεδιαστικής άποψης προϊόντων. Οπότε, να μην φανεί σε κανέναν περίεργο αν τους επόμενους μήνες η Samsung αρχίζει να ασχολείται πολύ περισσότερο με την πλατφόρμα των νέων Windows. Άλλωστε, με το Αndroid της ήλθε ένα πρόστιμο ύψους 1 δισ. δολαρίων. Οπότε, μάλλον θα θελήσει να έχει και εναλλακτικές.

Όσον αφορά τα fanboys της Apple που θεωρούν ότι “δικαιώνονται” να πω ότι είναι ανοικτές ουκ ολίγες δικαστικές διαμάχες για παραβίαση πατεντών. Και επιπλέον, η Google -που είναι και ο πραγματικός στόχος της Apple- είναι βέβαιο ότι έχει σηκώσει τα μανίκια και κάτι θα βγάλει. Άλλωστε, το νέο Android 4.1 δείχνει πολλά υποσχόμενο.

ΠΑΤΕΝΤΑ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,APPLE,MICROSOFT,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home