Visa: προστασία προσωπικών δεδομένων για τις πληρωμές μέσω κινητού

Deasy @ 05.03.2015
Visa: προστασία προσωπικών δεδομένων για τις πληρωμές μέσω κινητού

Την υπηρεσία Tokenisation (αντίστοιχη λύση με αυτή που χρησιμοποιεί το Apple Pay) υιοθετεί και η Visa Europe, με στόχο να προσφέρει πιο ασφαλείς μεθόδους πληρωμών σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους ως το προσωπικό τους πορτοφόλι.

Η υπηρεσία tokenisation προστατεύει τα δεδομένα πελατών, αντικαθιστώντας τις πληροφορίες του λογαριασμού πληρωμής που βρίσκονται στην πλαστική κάρτα με μια σειρά από αριθμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έγκριση πληρωμών χωρίς να εκθέτονται στοιχεία του λογαριασμού. Όταν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να πραγματοποιήσουν μια ανέπαφη πληρωμή σε ένα κατάστημα, υποβάλλεται ένας αριθμός αντί για τα στοιχεία του λογαριασμού τους.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θεωρείται ως μια αξιόπιστη λύση εναντίον της απάτης, επιτρέποντας  στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ελέγχουν το περιβάλλον στο οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κωδικοποιημένος αριθμός. Για παράδειγμα, ένας αριθμός που δημιουργείται μόνο για ανέπαφες πληρωμές δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια αγορά μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον, σε περίπτωση που μια κινητή συσκευή χαθεί ή κλαπεί, ο αριθμός μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα και γρήγορα.

Τέλος, η υιοθέτηση της υπηρεσίας και στην Ευρώπη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά και το λανσάρισμα της υπηρεσίας Apple Pay.

VISA,MOBILE PAYMENTS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home