Άσχημα νέα για τα στελέχη του κλάδου τεχνολογίας

Μια στις δυο εταιρείες στον κλάδο Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους το 2014.

Deasy @ 06.02.2014
Άσχημα νέα για τα στελέχη του κλάδου τεχνολογίας

Οι μισές εταιρείες από τον κλάδο της τεχνολογίας προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις για τους εργαζόμενούς τους στο τρέχον έτος, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της KPMG, Έρευνα Αποδοχών και Παροχών για τον κλάδο Υψηλής Τεχνολογίας.

H έρευνα αυτή αποτελεί μία εκ των έξι ετήσιων ερευνών που διεξάγει τα τελευταία 20 χρόνια η KPMG σε συνεργασία με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τον καθορισμό των αποδοχών και παροχών μέσα στις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία αποδοχών και παροχών για 167 θέσεις εργασίας και βασίζεται σε δείγμα 21 εταιρειών και 7.134  κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας

- Το 72% των εταιρειών του δείγματος έδωσε μηδενικές αυξήσεις το 2013 σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ενώ το 22% έδωσε αυξήσεις σε επιλεγμένες κατηγορίες εργαζομένων. Το μέσο ποσοστό της αύξησης που δόθηκε για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων και των μηδενικών αυξήσεων) ανέρχεται σε 0.5%, ενώ η διάμεσος σε 0.0%.

- Το 50% των εταιρειών του δείγματος προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2014.

- To 72% των εταιρειών του δείγματος προχώρησε, κατά το έτος 2012 ή το 2013, σε μείωση θέσεων εργασίας κυρίως λόγω μείωσης του κύκλου εργασιών και περικοπών κόστους. Κατά το έτος 2012, καταργήθηκαν 412 θέσεις εργασίας ενώ μέσα στο 2013 άλλες 48 και αφορούσαν κυρίως εργαζομένους που δεν κατέχουν διοικητικές θέσεις.

- Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης μέσα στο οικονομικό έτος 2012 για τα αποτελέσματα του 2011 ανήλθε στο 7.6% των ετήσιων βασικών αποδοχών, ελάχιστα μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

 

 

Συνολικές Ετήσιες Μεικτές Αποδοχές Μεσαίων Στελεχών (Managers) για το 2013  

(αφορά το σύνολο των εταιρειών και περιλαμβάνει το σταθερές αποδοχές ή και μεταβλητό πριμ)

Κατηγορία Εργαζομένων

Αριθμός Στελεχών

Median*

Bonus/TC

Δικαίωμα Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών (Stock Option)

Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα

Παροχή Εταιρικού Αυτοκινήτου

Διευθυντής Πληροφορικής  (ΙΤ Manager1)

24

64 200

9.4%

42%

29%

67%

Υπεύθυνος Έργου (Project Manager2)

190

47 208

13.3%

11%

7%

20%

 

1 Μεσαίο στέλεχος με πανεπιστημιακές σπουδές, 8-12  χρόνια σχετική προϋπηρεσία σε θέση προϊσταμένου, πολύ καλή γνώση αγγλικών και με 4-10 υφισταμένους.

2 Μεσαίο στέλεχος με πανεπιστημιακές σπουδές, 8-10 χρόνια σχετική προϋπηρεσία, πολύ καλή γνώση αγγλικών

* Median (Διάμεσος) : 50% του δείγματος που κατέχουν την ίδια θέση πληρώνονται λιγότερο από αυτό το μισθό και 50% πληρώνονται περισσότερο από αυτόν τον μισθό.

ΣΤΕΛΕΧΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home