Τελεσίγραφο τριών μηνών στη Google

Την αρχή έκανε η Γαλλία και ακολουθούν άλλες χώρες

Deasy @ 20.06.2013
Τελεσίγραφο τριών μηνών στη Google

Τελεσίγραφο τριών μηνών έδωσε η γαλλική αρχή CNIL στη Google για να αλλάξει την πολιτική της στο τρόπο της διαχείρισης και συλλογής των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, η οποία στην παρούσα φάση αντιβαίνει τη νομοθεσία της Γαλλίας. Εφόσον η εταιρεία αποτύχει στην υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών κινδυνεύει με ένα πρώτο πρόστιμο 150.000 ευρώ και ένα δεύτερο 300.000 αν εξακολουθήσει να διατηρεί την ίδια πολιτική.

Ίσως θα αναρωτηθείτε αν το συνολικό πρόστιμο των 450.000 ευρώ δεν είναι καθόλου βαρύ για μια εταιρεία όπως τη Google, η οποία ίσως απολαμβάνει περισσότερα κέρδη από τη διαχείριση και εκμετάλλευση αυτών των δεδομένων. Όμως η κίνηση αυτή της γαλλικής αρχής, όπως μεταδίδει το Reuters, είναι μόλις η πρώτη από μία σειρά αντίστοιχων κινήσεων που επίκειται να ακολουθήσουν από τις αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές των ευρωπαϊκών κρατών, ανεβάζοντας προφανώς το συνολικό ποσό των ενδεχόμενων προστίμων σε μερικά εκατομμύρια.

Το όλο θέμα έχει ξεκινήσει από πέρυσι, όταν και οι ρυθμιστικές αρχές σε Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, ξεκίνησαν έρευνες σχετικά με την πολιτική της Google, δίνοντας το χρονικό περιθώριο στην εταιρεία μέχρι τον προηγούμενο Φεβρουάριο να προτείνει τις απαραίτητες αλλαγές. Πρόταση δεν ήρθε από τη Google και πλέον η αμερικάνικη εταιρεία έρχεται αντιμέτωπη των ευθυνών της.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home