1 στους 5 θα ήθελε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο

Deasy @ 30.04.2012
1 στους 5 θα ήθελε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο

Αν είσαι από εκείνους που έχουν κοντέψει να πάθουν μηνίσκο πατώντας συνέχεια τον συμπλέκτη καθώς ανηφορίζουν δρόμους της Αθήνας όπως η Φιλολάου, δεν αποκλείεται να συμφωνείς με το 20% των ερωτηθέντων σε έρευνα (στις ΗΠΑ) που δηλώνει πως ναι, πολύ ευχαρίστως και μετά χαράς θα αγόραζε ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του και δεν θέλει οδηγό.

Η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία J.D. Power and Associates  (και για την οποία διαβάσαμε στους LA Times) πρέπει να έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην Google, που εδώ και αρκετό καιρό πειραματίζεται με την ιδέα ενός αυτοκινήτου που δεν θα χρειάζεται άνθρωπο για να το κατευθύνει.

Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, 1 στους 5 δηλώνει πως οπωσδήποτε (ή, έστω, μάλλον) θα αγόραζε ένα αυτοκίνητο με τέτοιες ικανότητες, προφανώς γιατί έχει βαρεθεί το σταμάτα-ξεκίνα στους μποτιλιαρισμένους δρόμους των αμερικανικών μεγαλουπόλεων.

Ωστόσο δεν συμμερίζονται όλοι αυτή τη θέση. Η ίδια έρευνα διαπιστώνει πως οι φίλοι της αυτοκίνησης δεν θα ήθελαν να χάσουν τη χαρά της οδήγησης, ενώ δεν λείπουν και οι σκεπτικιστές που -εύλογα- διστάζουν να παραχωρήσουν τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου τους σε έναν υπολογιστή, μερικές κάμερες και κάμποσους αισθητήρες.

Οι πιο πιθανοί αγοραστές ενός αυτοκινήτου όμοιο με αυτό που "παίζει" η Google είναι οι άνδρες ηλικίας 18 έως 37 ετών που ζουν σε αστικές περιοχές, πράγμα μάλλον προφανές. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home