Apple η φιλάνθρωπη

Apple η φιλάνθρωπη

Αρκετές εταιρείες διαθέτουν ένα μέρος των εσόδων τους για φιλανθρωπικές δραστηριότητες είτε στην περιοχή στην οποία έχουν την έδρα τους είτε σε φορείς που έχουν έναν πιο διεθνή χαρακτήρα. Η Apple μέχρι πρότινος δεν ήταν σε αυτό τον κατάλογο αλλά μάλλον κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει.

Η εταιρεία δώρισε 50 εκατ. δολάρια για την ανέγερση νέων νοσοκομειακών μονάδων στο Stanford  και άλλα 50 εκατ. σε μια οργάνωση για την καταπολέμηση ασθενειών όπως η ελονοσία, η φυματίωση και το AIDS, αναφέρει το The Verge.

Ολα αυτά υπό την έγκριση του Tim Cook, του διαδόχου του Steve Jobs. Ο ίδιος έχει λανσάρει ένα πρόγραμμα με το οποίο η Apple στηρίζει κάθε φιλανθρωπική δωρεά που κάνει υπάλληλός της διπλασιάζοντας το αρχικό ποσό της δωρεάς και με πλαφόν τα 10.000 δολάρια. 

Βέβαια οι κακόπιστοι δεν έχουν παρά να παρατηρήσουν πως οι πληροφορίες για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες της Apple γίνονται γνωστές σε μια χρονική περίοδο που η εταιρεία δέχεται σοβαρές επικρίσεις για τη στάση που τηρεί έναντι συνεργατών της για τις συνθήκες απασχόλησης σε μονάδες παραγωγής κυρίως της Κίνας. Ισως να είναι τυχαίο, ίσως όμως και τίποτα να μην είναι τυχαίο...

APPLE,ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home