ΕΕ: χωρίς αλλαγές η καθολική υπηρεσία

Δεν είναι απαραίτητο να οριστεί μίνιμουμ ταχύτητα στις ευρυζωνικές συνδέσεις για το 100% του πληθυσμού

ΕΕ: χωρίς αλλαγές η καθολική υπηρεσία

Τέλος στην προσπάθεια η ευρυζωνική σύνδεση και η κινητή τηλεφωνία να περιληφθούν στις καθολικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες -εκείνες, δηλαδή, που απολαμβάνει το 100% του πληθυσμού- έβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως, μετά από δημόσιες διαβουλεύσεις και έρευνα, κατέληξε στο ότι δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή στους κανονισμούς της ΕΕ για την καθολική υπηρεσία. Ιδίως, όσον αφορά στις προτάσεις να συμπεριληφθούν στην καθολική υπηρεσία η κινητή τηλεφωνία και οι ευρυζωνικές συνδέσεις.

Αν είχε συμβεί αυτό, τότε κάποια εταιρεία κινητής θα ήταν υποχρεωμένη να προσφέρει ακόμη και στο πλέον απόμακρο σημείο της χώρας κάλυψη, αρκεί να υπήρχε εκεί ένας κάτοικος. Επιπλέον, όλα τα νοικοκυριά της χώρας θα έπρεπε να είχαν τη δυνατότητα για ευρυζωνική σύνδεση και μάλιστα σε κάποια μίνιμουμ ταχύτητα. Η ΕΕ, παρά τις πιέσεις, είχε αντίθετη άποψη.

Βέβαια, η πραγματικότητα είναι πως ακόμη και σε χώρες όπως η Ελλάδα η πληθυσμιακή κάλυψη από τα δίκτυα κινητής είναι πρακτικά στο 100%, ενώ είναι αρκετά πάνω από 90% το ποσοστό των νοικοκυριών που έχει τη δυνατότητα απόκτησης ευρυζωνικής σύνδεσης.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home