Στα ultrabooks και η ΗΡ

Το πρώτο μοντέλο της στη νέα κατηγορία φορητών παρουσίασε ο αμερικανικός κολοσσός

Στα ultrabooks και η ΗΡ

Τη δική της πρόταση στην νέα κατηγορία των ultrabooks ανακοίνωσε η HΡ.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών παρουσίασε το ΗΡ Folio, έναν φορητό υπολογιστή με πάχος κάτω από 18 χιλιοστά και οθόνη 13,3 ιντσών που απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες. Το βάρος είναι λίγο πάνω από 1 κιλό, ενώ ο επεξεργαστής είναι Intel Core και για την αποθήκευση χρησιμοποιείται δίσκος SSD με 128 GB χωρητικότητα.

Πρακτικά, η είδηση είναι ότι η ΗP αποφάσισε να εισέλθει και αυτή στην αγορά των ultrabooks που αναμένεται να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο των φορητών υπολογιστών. Ultrabooks είναι, σύμφωνα με την Intel, ελαφρείς, πολύ λεπτοί φορητοί υπολογιστές και με μεγάλη αντοχή μπαταρίας. Το HP Folio, για παράδειγμα, αντέχει, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, 9 ώρες εκτός πρίζας.

Πάντως, το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των ultrabooks είναι ο μικρός χρόνος για την εκκίνηση του μηχανήματος, αλλά και ότι απαιτούνται λιγότερο από 7-8 δευτερόλεπτα για να είναι έτοιμο να λειτουργήσει όταν επανέλθει από sleep ή deep sleep mode.

Για όσους ενδιαφέρονται, η τιμή του HP Folio στην αμερικανική αγορά όταν κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου θα είναι 899,99 δολάρια, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για την ευρωπαϊκή και πολύ περισσότερο για την ελληνική αγορά.

ULTRABOOKS,NOTEBOOKS,HEWLETT PACKARD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home