Asus Zenbook UX303UB review

To Asus και οι άσσοι στο… μανίκι του

Deasy @ 09.05.2016

Ένα laptop πρώτα από όλα πρέπει να ικανοποιεί τις λειτουργικές ανάγκες που έχει ο καταναλωτής. Να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να ανταποκρίνεται στην απαιτητική καθημερινότητά του. Όταν όμως συνδυάζει και μια εντυπωσιακή εμφάνιση τότε ο κάτοχός του θα πρέπει να αισθάνεται διπλά ικανοποιημένος ή χαρούμενος. Ένας τέτοιος φορητός υπολογιστής είναι και ο Asus Zenbook UX303UB, που είχαμε στην κατοχή μας για αρκετές μέρες.

 

Χάρμα οφθαλμών

Η αλήθεια είναι ότι οι πολλές φωτογραφίες του Zenbook που μπορεί να βρει κάποιος στο Internet σε προδιαθέτουν για το εξαιρετικό design της συσκευής. Όμως τελικά οι εντυπώσεις δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες που νιώθεις όταν ανοίγεις το κουτί και αντικρύζεις το laptop από κοντά. Το Asus Zenbook διαθέτει πανέμορφες σχεδιαστικές γραμμές που συνδυάζονται με επίσης κορυφαία υλικά κατασκευής. Τρία είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του που κεντρίζουν άμεσα το ενδιαφέρον: το πολύ μικρό πάχος του που είναι κάτω από 2 εκατοστά, το αντίστοιχα μικρό βάρος, κάτω από 1,5 κιλό και το σασί από αλουμίνιο που καλύπτει όλη την εξωτερική επιφάνεια του.

Από τα δύο πρώτα χαρακτηριστικά και προσθέτοντας ότι αναφερόμαστε σε ένα laptop με διάσταση οθόνης 13,3 ινστών, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάποιος ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μια ιδανική λύση για όλους όσους χρειάζονται μια all around συσκευή, για ανάγκες εντός και (κυρίως) γραφείου.

 

Πλούσιος εξοπλισμός

 

Επιβεβαιώνοντας την αίσθησή μας ότι πρόκειται για μια all around πρόταση, το Zenbook έρχεται και με ένα πακέτο εξοπλισμού, που μπορεί να καλύψει την πλειοψηφία των αναγκών. Σε επίπεδο ισχύος, η μνήμη RAM 8GB και ο επεξεργαστής Intel Core i5 χαρίζουν την απαραίτητη σπιρτάδα στο laptop ώστε να ανταποκρίνεται γρήγορα ακόμα και στις πιο δύσκολες εφαρμογές και βεβαίως να μην κολλάει όταν οι ανάγκες απαιτούν πολλαπλά παράθυρα ανοικτά.

Πολύ καλή είναι και η ποιότητα της full HD οθόνης των 13,3 ιντσών. Αρκετά φωτεινή, προσφέρει ζωντανά και πλούσια χρώματα είτε όταν χαζεύετε τις φωτογραφίες σας είτε κατά την παρακολούθηση ταινιών και η ανάλυσή της φθάνει τα 1920x1080 pixels. Ταυτόχρονα, στο δύσκολο περιβάλλον έντονου φωτισμού η φωτεινότητα προσαρμόζεται έτσι ώστε να προσφέρει την καλύτερη θέαση, ενώ χρήσιμη είναι και η επιλογή «Ambient Light Sensor» που αντιλαμβάνεται το φως του περιβάλλοντος χώρου και χαμηλώνει ανάλογα την ένταση του φωτισμού της οθόνης.

Η έκδοση του Asus Zenbook που είχαμε στην κατοχή μας διέθετε σκληρό δίσκο SSD 256GB, ενώ το πακέτο του βασικού εξοπλισμού συμπληρωνόταν από την ανεξάρτητη κάρτα NVIDIA GeForce 940M. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το laptop προσφέρει επίσης ότι είναι απαραίτητο: θύρες USB 3.0, έξοδο HDMI και mini display, Wi-Fi και Ethernet, υποδοχή για κάρτες μνήμης. Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν στο χρήστη να επικοινωνήσει με κάθε άλλη συσκευή ή ασύρματο και ενσύρματο δίκτυο. Προσθέστε στα παραπάνω και τα Windows 10 και έχετε την πλήρη εικόνα για το Asus Zenbook UX303.

 

Ανταγωνιστική τιμή

Η πιο ενδιαφέρουσα όμως είδηση έρχεται αμέσως μετά. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή. Ναι, ίσως τα χρήματα που κοστίζει η αγορά του μοντέλου της Asus να θεωρούνται ίσως πολλά για το μέσο Έλληνα αυτή τη στιγμή, ωστόσο όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς, συγκρίνοντας (πάτα εδώ) με άλλες αντίστοιχες προτάσεις της αγοράς, το Zenbook διαθέτει πολύ ανταγωνιστική τιμή. Είναι το μοναδικό που στην κατηγορία του διατηρεί την τιμή του (έστω και ελάχιστα) κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 ευρώ.

Συμπερασματικά, αν χρειάζεστε ένα φορητό που θα χρησιμοποιείτε εντός ή εκτός γραφείου, που δεν θα σας κουράζει κατά τη μεταφορά του αλλά και που θα χαίρεστε να χρησιμοποιείτε (και να βλέπετε) τότε το Asus Zenbook είναι μία καλή επιλογή, που αξίζει να εξετάσετε.  

ASUS ZENBOOK UX303,LAPTOP,ULTRABOOKS,Φορητοί Υπολογιστές,ASUS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home