Στο Top 10 το 4G στην Ελλάδα

Στο Top 10 το 4G στην Ελλάδα

Στην 9η θέση ως προς την πραγματική ταχύτητα που προσφέρουν τα 4G δίκτυα κινητής βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας OpenSignal στο 3ο τρίμηνο του 2015. Με βάση αυτές, η μέση ταχύτητα στη χώρα μας διαμορφώνεται στα 21 Mbps, επίδοση που την ανέβασε δύο θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στη λίστα των 140 χωρών παγκοσμίως. Στο δεύτερο τρίμηνο η μέση ταχύτητα ήταν αρκετά πιο κάτω στα 16Mbps, μια διαφορά που δείχνει μια έντονη μεταβολή στα αποτελέσματα. Χωρίς να θέλουμε να θεωρηθούμε απαισιόδοξοι, πιθανολογούμε ότι μάλλον οφείλεται στο μικρό δείγμα των μετρήσεων, οι οποίες προκύπτουν από περισσότερους από 330.000 χρήστες (σε παγκόσμιο επίπεδο) της δωρεάν εφαρμογής της OpenSignal σε iOS και Android.

Χαμηλά σε επιδόσεις βρίσκεται η Ελλάδα σε επίπεδο γεωγραφικής κάλυψης των 4G δικτύων, με ποσοστό 48%, με την πρώτη χώρα σ’ αυτή τη λίστα να είναι η Νότια Κορέα με 97% κάλυψη.

Η έρευνα της OpenSignal παρέχει στοιχεία και για τους τρεις εγχώριους παρόχους αναφορικά με τη μέση –πραγματική- ταχύτητα αλλά και το ποσοστό της κάλυψης.

Στο γ’ τρίμηνο, η Cosmote προσέφερε την υψηλότερη μέση ταχύτητα με 26 Mbps, επίδοση, μάλιστα, που την φέρνει στη 12η θέση παγκοσμίως. Η Vodafone Ελλάδος είναι στην 41η θέση παγκοσμίως με 19 Mbps, ενώ η Wind Ελλάς, η οποία ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα την εμπορική διάθεση υπηρεσιών 4G, είναι στην 160η θέση με 7 Mbps. Στις μετρήσεις του β’ τριμήνου, η Vodafone ήταν πρώτη με 18 Mbps (19η παγκοσμίως), η Cosmote ήταν στα 16 Mbps (32η παγκοσμίως) και η Wind στα 8 Mbps (111η παγκοσμίως).

Όσον αφορά στην κάλυψη που προσφέρουν οι εταιρείες, στο γ’ τρίμηνο, πάντα, σύμφωνα με τα στοιχεία της OpenSignal, η Cosmote ήταν στο 51%, η Vodafone στο 46% και η Wind στο 41%.

4G,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home