Ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων της Cosmote τα Χριστούγεννα

Στα 5 petabytes έφθασε ο όγκος των δεδομένων που διακινήθηκαν, αυξημένος κατά 30% σε σχέση με πέρσι

Deasy @ 07.01.2019
Ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων της Cosmote τα Χριστούγεννα

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων σημείωσε το δίκτυο κινητής της Cosmote φέτος τις γιορτές, καθώς η συνολική κίνηση mobile data ξεπέρασε τα 3 petabytes, αυξημένη κατά 70% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ειδικά η κίνηση μέσω του δικτύου 4G η αύξηση άγγιξε το 130%.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το δίκτυο 4G της Cosmote προσφέρειπληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 98%, ενώ στο 4G+ φθάνει στο 95%.

Εκτός από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη σε όγκο κίνηση mobile data, μέσω του δικτύου της Cosmote ήταν το Πήλιο, η ορεινή Κορινθία, η Ημαθία και η Καρδίτσα, αναδεικνύοντας και τις προτιμήσεις των Ελλήνων για τις χειμερινές εορταστικές τους αποδράσεις. H μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας το 200%, παρατηρήθηκε στα Κύθηρα, τη Σαμοθράκη, τις Σποράδες και τα Ιωάννινα.

Το σημαντικό ρόλο των social media στην καθημερινότητα των Ελλήνων αναδεικνύει επίσης το γεγονός ότι σχεδόν η μισή συνολική κίνηση data στο δίκτυο της Cosmote μοιράστηκε μεταξύ Instagram (25%) και Facebook (23%), ενώ ακολούθησαν το YouTube και το web browsing με ποσοστό 21% και 20%, αντίστοιχα.

mobile data,4G,4G+,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home