Σε τρόμαξε το νέο News Feed στο Facebook;

Συμβουλές για να μη νιώθεις ότι σε παρακολουθεί ο «μεγάλος αδερφός»

Deasy @ 23.09.2011
Σε τρόμαξε το νέο News Feed στο Facebook;

Μερικές μέρες μετά τις αλλαγές που όλοι μας είδαμε μπαίνοντας στο Facebook και (ειδικά στη χώρα μας) τα παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το νέο News Feed του social network είναι έντονα. «Ακόμα και ένα like να κάνεις» δεν μπορεί να ξεφύγει από τους φίλους σου καθώς ενημερώνεται αυτόματα το “Facebook ticker” στην άνω δεξιά γωνία.

Η (ψευδ)αίσθηση της ιδιωτικότητας που μπορεί να είχαμε ως χρήστες χάθηκε, ενοχλώντας αρκετούς από εμάς.

Παρακάτω μπορείς να  βρεις μερικές συμβουλές με τις οποίες μπορείς να επαναφέρεις λίγο από αυτήν την αίσθηση που είχαμε μέχρι πριν λίγες ημέρες.

Αρχικά, θα σε συμβουλεύαμε να ξεσκονίσεις τα “privacy settings”, καθώς μετά από μεγάλες αλλαγές στο Facebook δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές που είχες ρυθμίσει στο παρελθόν να έχουν χαθεί. Δες για ποιες ενέργειες σου, για ποιες εφαρμογές που χρησιμοποιείς, θες να (ή να μην) ενημερώνονται οι φίλοι σου, ώστε να επαναφέρεις την ιδιωτικότητά σου σε ένα ικανοποιητικό βαθμό.

Ολοκληρώνοντας τις παραπάνω επιλογές δε σημαίνει ότι το (ενοχλητικό) παραθυράκι (πάνω δεξιά – Facebook Ticker) θα σταματήσει να λειτουργεί. Εφόσον δε σε ενδιαφέρει και εσένα να μαθαίνεις για την παραμικρή ενέργεια που έκαναν οι φίλοι σου μέσα στο Facebook, έχεις τη δυνατότητα να το αφαιρέσεις. Πως; Καταρχήν θα πρέπει να χρησιμοποιείς είτε Chrome είτε Firefox, καθώς για τους δύο αυτούς browsers έχουν βγει add-ons που διαγράφουν το Facebook ticker από τη δεξιά πλευρά, διατηρώντας τη μπάρα των φίλων σου που είναι online αυτή τη στιγμή. Ειδικότερα:

-    Για αυτούς που χρησιμοποιούν Chrome: Μπες στο Chrome Web Store και επέλεξε να κατεβάσεις το Facebook News Ticker Removal. Από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί το συγκεκριμένο «extension», μόλις ξαναμπείς στο Facebook θα διαπιστώσεις ότι το Facebook News Ticker έχει αφαιρεθεί.

-    Για αυτούς που χρησιμοποιούν Firefox: Θα πρέπει να κατεβάσεις το Stylish add on για Mozilla Firefox. Με την ολοκλήρωση της εκγατάστασης (και την επανεκκίνηση) του Firefox κατέβασε το Facebook Ticker Remover, κάνοντας κλικ στην επιλογή Install with Stylish. Άνοιξε πλέον τη σελίδα του Facebook και θα διαπιστώσεις ότι έχει αφαιρεθεί το «ενοχλητικό παράθυρο».

FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home