Μια ματιά στους αριθμούς του Facebook

Deasy @ 23.04.2015
Μια ματιά στους αριθμούς του Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του έτους, οι αναλυτές και οι επενδυτές γκρίνιαξαν διότι, λέει, το δίκτυο δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για την πορεία των εσόδων αλλά αυτοί μονίμως γκρινιάζουν. Η εταιρεία ανακοίνωσε 3,54 δισ. δολάρια έσοδα και οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα 3,56 δισ. οπότε μιλάμε για μικροδιαφορές σε αυτή την κλίμακα.

Κατά τα λοιπά, το Facebook έχει 1,44 δισ. χρήστες σε μηνιαία βάση, από τους οποίους 581 εκατ. έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του μόνο μέσω κινητού τηλεφώνου.

Καθημερινά τις υπηρεσίες του δικτύου χρησιμοποιούν 936 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή το 81% του συνόλου των χρηστών (εάν θεωρήσουμε πως το σύνολο είναι αυτοί που κάνουν χρήση του Facebook τουλάχιστον μία φορά τον μήνα).

Στην Ευρώπη έχουμε 307 εκατ. χρήστες (ανά μήνα) και 225 εκατ. σε καθημερινή βάση, δηλαδή το 73% του συνόλου των Ευρωπαίων που έχουν λογαριασμό στο Facebook το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Ετσι για τη χαρά της σύγκρισης, πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ήταν 70%, άρα είμαστε 3 μονάδες πάνω μέσα σε έναν χρόνο άρα δεν έχει λόγο να χάνει κανείς τον ύπνο του στα κεντρικά του Facebook εάν το επιθυμεί.

Η συνεχιζόμενη άνοδος, κατά 12%, στο σύνολο των χρηστών της υπηρεσίας (1,44 δισ. φέτος από 1,27 δισ. πέρυσι) δείχνει επίσης πως το Facebook βρίσκεται αρκετά μακριά από το να "χτυπήσει ταβάνι". Αντε τώρα, πάμε να πατήσουμε κανένα Like...

FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home