To Facebook πήρε τη γόμα του

Deasy @ 06.06.2013
To Facebook πήρε τη γόμα του

Απροσδιόριστο αριθμό προφίλ χρηστών διέγραψε χθες το Facebook και αν βασιστούμε σε σχετικά δημοσιεύματα θύματα έπεσαν ακτιβιστές και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Ο ακριβής αριθμός των διαγραμμένων προφίλ δεν είχε γίνει γνωστός από την εταιρεία, οπότε δεν επιβεβαιώνονται (και ούτε, βέβαια, διαψεύδονται) όσα γράφτηκαν χθες στους "τοίχους" του Facebook για 4.000 απενεργοποιήσεις.

Το Facebook είναι πολέμιος της ανωνυμίας και της ψευδωνυμίας και απαιτεί από τους χρήστες της υπηρεσίας να δηλώνουν το πραγματικό τους ονοματεπώνυμο. Εάν παραβεί κάποιος τον συγκεκριμένο όρο κινδυνεύει να "χάσει" το προφίλ του και ως εδώ τα πράγματα είναι αναμενόμενα. Ιδιωτική εταιρεία είναι, ό,τι θέλει κάνει στον "χώρο" της.

Το ενδιαφέρον -και το εξαιρετικά λεπτό σημείο- στην υπόθεση είναι πως όσοι είδαν τον λογαριασμό τους να διαγράφονται μπορούν να ζητήσουν την εκ νέου ενεργοποίησή του υποβάλοντας στο Facebook αντίγραφο της ταυτότητάς τους (!), που είναι άγνωστο αν αποθηκεύεται κάπου και ποιος θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Λαμβάνοντας, δε, υπόψιν πως το Facebook δεν διακρίνεται για την ευαισθησία του σε θέματα απορρήτου η συγκεκριμένη πολιτική είμαστε βέβαιοι πως θα πυροδοτήσει αντιδράσεις και, ίσως, κάποια στιγμή προκαλέσουν το ενδιαφέρον της Ε.Ε.

FACEBOOK,ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home