44 χρόνια μετά...

O Jeff Bezos πίσω από την ανάσυρση από την θάλασσα των κινητήρων του Αpollo 11.

Για 44 χρόνια βρίσκονταν σε βάθος 4.500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ήταν καιρός να ανασυρθούν, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της εξερεύνησης του διαστήματος. Ο λόγος για τους κινητήρες του Apollo 11, του σκάφους που μετέφερε τους πρώτους ανθρώπους που πάτησαν στη Σελήνη. Και το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την χρηματοδότηση της αποστολής για την ανάσυρσή τους δεν είναι άλλο από τον κύριο Jeff Bezos.

Για την πολυσχιδή προσωπικότητα του Mr Amazon έχουμε αναφερθεί κι άλλη φορά στο παρελθόν, κάνοντας λόγο και για το ενδιαφέρον του για το χώρο του διαστήματος, όπου διαθέτει ήδη μία εταιρεία, την Blue Origin. Προφανώς και αυτό το ενδιαφέρον τον οδήγησε να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη αποστολή, ώστε να ξαναδούν το φως οι κινητήρες του Apollo 11 και πιθανότατα να τοποθετηθούν σε κάποιο χώρο στον οποίο θα μπορεί να τα δει από κοντά και το κοινό.

Ο ίδιος ο κ. Bezos βρίσκεται και αυτός στο Cape Canaveral μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της αποστολής, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Μάλιστα, σε δικό του post περιγράφει τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η συγκεκριμένη αποστολή αλλά και τα συναισθήματα του ίδιου και όλης της ομάδας για την ολοκλήρωσή της.  

JEFF BEZOS,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home