Ε.Ε.: Μάθε παιδί μου (ψηφιακά) γράμματα

Deasy @ 21.03.2012
Ε.Ε.: Μάθε παιδί μου (ψηφιακά) γράμματα

Οχι και τόσο ευοίωνες είναι οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των νέων στις 27 χώρες-μέλη χειρίζονται με επάρκεια τα... καλούδια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Ε. ο ρυθμός "παραγωγής" νέων επαγγελματιών στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών πρέπει να επιταχυνθεί. Στην αντίθετη περίπτωση το 2015 θα υπάρχουν 700.000 κενές θέσεις εργασίας (που είτε θα καλυφθούν με εισαγωγή ειδικευμένων επαγγελματιών από τρίτες χώρες ή θα χαθούν μια για πάντα για την Ευρώπη). Η Ε.Ε. επικαλείται εκτιμήσεις της International Data Corporation σύμφωνα με τις οποίες μέσα στην επόμενη πενταετία η κατοχή τεχνολογικών δεξιοτήτων θα είναι απαραίτητη για το 90% των θέσεων εργασίας συνολικά. Ολα αυτά με αφορμή το e-skills Week 2012 που έχει ως στόχο την ανάδειξη  των συγκεκριμένων θεμάτων.

"Οι νέοι πρέπει να εκτιμήσουν την επαγγελματική διάσταση του νέου ψηφιακού κόσμου. Ανησυχώ καθώς η προσφορά [επαγγελματιών] παρεμποδίζει την ανάπτυξη στον τεχνολογικό κλάδο (...) απειλώντας να καθηλώσει την ευρωπαϊκή καινοτομία και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα" αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επίτροπος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, Antonio Tajani.  

Υπολογίζεται πως σήμερα υπάρχουν 4,7 εκατ. επαγγελματίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ε.Ε. αριθμός που αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,26 εκατ. το 2015. 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home