11.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα

Deasy @ 20.09.2010
11.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα

Στο πιο βαθύ σημείο που έχει χαρτογραφηθεί στη Γη θέλει να φθάσει ο James Cameron, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, προκειμένου να βιντεοσκοπήσει στιγμιότυπα, και μάλιστα 3D, για τη συνέχεια του Avatar. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αμερικανός σκηνοθέτης θέλει να κατέβει στα 11.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα γιατί το πεδίο δράσης του sequel του Avatar θα είναι οι ωκεανοί του πλανήτη Pandora, που γνωρίσαμε στην ταινία. Μάλιστα, ο Cameron, αν τελικά πραγματοποιήσει το στόχο του, θα τον υλοποιήσει με σκάφος που ετοιμάζει ο ίδιος, γεγονός που θα του δώσει αυτόματα υποψηφιότητα για το βραβείο X-Prize και το έπαθλο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων (Το X-Prize δίνεται σε πρωτοποριακές καθαρά ιδιωτικές πρωτοβουλίες χωρίς κάποιον επενδυτή από πίσω).

Η σχέση πάντως του Cameron με τη θάλασσα στις ταινίες που σκηνοθετεί δεν είναι καινούργια. Τόσο το Φαντάσματα της Αβύσσου όσο και το Άλιεν του Βυθού (καμία σχέση με τη σειρά ταινιών Alien) αποτέλεσαν παραγωγές του Cameron στις οποίες τα γυρίσματα έγιναν εξ ολοκλήρου σχεδόν, υποθαλάσσια.

Τέλος, εφόσον ο Cameron καταφέρει να καταδυθεί στο Challenger Deep θα είναι ο πρώτος που θα επισκεφθεί το σημείο, μετά από 50 χρόνια και τους Jacques Piccard και Don Walsh.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3D,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home