Κινέζικη Όπερα

Deasy @ 11.02.2016
Κινέζικη Όπερα

Ίσως να έχεις ακούσει για τον browser Opera, που για πολλά πολλά χρόνια ήταν η εναλλακτική για όποιον δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει Internet Explorer ή Mozilla ή Chrome. Φυσικά με τόσες “πρώτης ταχύτητας” λύσεις οι πιθανότητες να κατέληγε κανείς στον Opera ήταν περιορισμένες, όμως η ομώνυμη -με έδρα στη Νορβηγία- εταιρεία που φτιάχνει τον browser δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα. Χάρη κυρίως στις λύσεις που έχει αναπτύξει για τη προβολή διαφημίσεων σε φορητές συσκευές προβλέπει πως φέτος θα κλείσει τη χρονιά με περίπου 700 εκατ. δολάρια σε έσοδα και κέρδη 110 εκατ. Καθόλου άσχημα, δηλαδή και αυτές οι επιδόσεις τράβηξαν το ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών που προσφέρουν 1,2 δισ. δολάρια για να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας.

Η οποία εταιρεία καλεί τους μετόχους της να αποδεχτούν την προσφορά, έχοντας προηγουμένως “εξετάσει προσεκτικά τις διάφορες δυνατότητες” που της έχουν προσφερθεί, μάλλον θα εννοεί άλλες λύσεις της μορφής της συγχώνευσης ή της εξαγοράς από κάποιο άλλο μεγάλο τεχνολογικό μαγαζί.

Αγοραστές είναι μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την επενδυτική εταιρεία Golden Brick Silk Road Fund Management. Πολύ φιλόδοξο το όνομα και ευχόμαστε τα “χρυσά τούβλα” και ο “δρόμος του μεταξιού” που περιλαμβάνονται στην επωνυμία της επενδυτικής φίρμας να μην αποδειχθούν κενά περιεχομένου ή… φάλτσα για την Opera.

WEB BROWSER,ΚΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home