Packard Bell TX86

Techinsider @ 22.09.2010

Τι παθαίνεις όταν βλέπεις για πρώτη φορά μια όμορφη γυναίκα; Ενθουσιάζεσαι, η κόρη του ματιού σου διαστέλλεται, η καρδιά σου αρχίζει να χτυπά γρηγορότερα και το μυαλού σου να παίρνει στροφές. Σκέψου τώρα να συναντήσεις αυτή την όμορφη γυναίκα κάπου απροσδόκητα. Σίγουρα ο ενθουσιασμός σου πολλαπλασιάζεται, τα χάνεις, ξαφνιάζεσαι και δεν έχεις τίποτα να πεις. Όταν είσαι όμως techinsider και δεν συναντάς μια όμορφη γυναίκα αλλά ένα όμορφο laptop (που για σένα έχει την ίδια βαρύτητα), τότε τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πολύπλοκα. Αλλά γι'αυτό είμαστε εδώ, για να βάζουμε τα πράγματα σε σειρά.

Η πρώτη επαφή με το Packard Bell TX86 ήταν παραπάνω από θετική, είναι ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο laptop προσεγμένο σε κάθε γωνία. Το λεπτό (30 χιλιοστά πάχος) αλουμινένιο περίβλημα αποπνέει μια high class κουλτούρα που σε γοητεύει και σε προδιαθέτει να πατήσεις το πλήκτρο “on” για να μπει σε λειτουργία.

Ο επεξεργαστής Intel Core i5-40M και η μνήμη 4GB DDR3 σε βάζουν πολύ γρήγορα στο περιβάλλον των Windows και αποτελούν πρώτης τάξεως όπλα πολέμου στη μάχη με το multitasking, την επεξεργασία φωτογραφιών και τις βόλτες στο διαδίκτυο. Με αυτό το laptop μπορείς να κάνεις τα πάντα αλλά πάνω απ'όλα να μένεις σε επικοινωνία με όσους αγαπάς.

 

Facebook με ένα κουμπί

Παρατηρώντας το πληκτρολόγιο θα δούμε ότι στο πάνω δεξί τμήμα του υπάρχει ένα κουμπί με 3 προσωπάκια. Πρόκειται για το πλήκτρο συντόμευσης μιας ειδικής εφαρμογής της Packard Bell που συνοδεύει όλα της τα laptop και επιτρέπει την πρόσβαση στα αγαπημένα social network. Αρκεί να βάλουμε τα στοιχεία του λογαριασμού μας στο Facebook, το YouTube και το Flickr και θα δούμε τι κάνουν οι φίλοι μας ενώ μπορούμε να ενημερώσουμε το προφίλ μας χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξουμε τον browser. Η μόνη αγγινάρα είναι ότι μάλλον η Packard Bell ξέχασε ότι υπάρχουν κι άλλα social networks με τα οποία είμαστε κολλημένοι (όπως το Twitter, το Friendfeed, το LinkedIn και το Foursquare) κι έτσι δεν τα περιέλαβε στο λογισμικό της με αποτέλεσμα να δέχεται λογαριασμούς μόνο από τα 3 συγκεκριμένα site (Facebook, YouTube, Flickr). Αλλά τουλάχιστον μας υποσχέθηκαν ότι θα το διορθώσουν στις μελλοντικές εκδόσεις.

 

Backup it up!

Το social κουμπί δεν είναι το μόνο πλήκτρο συντόμευσης που διαθέτει το πληκτρολόγιο καθώς η Packard Bell, αποφάσισε να μας κάνει τη ζωή εύκολη και να προσθέσει ένα πλήκτρο άμεσου και εύκολου backup έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χάσουμε από  αρχεία, φωτογραφίες και τα άλλα precious diamonds στο σκληρό μας δίσκο.

 

Κάνε μια θυσία

Κατά τα άλλα το πληκτρολόγιο είναι πλήρες, με πλήκτρα που δίνουν μια άλλη αίσθηση λόγω της μεταλλικής υφής. Το μόνο κακό είναι ότι κάποια πλήκτρα είναι αρκετά μικρά (πχ. πλήκτρα διεύθυνσης πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά) ενώ  το delete για άλλη μια φορά βρίσκεται σε θέση που χρειάζεται λίγο ψάξιμο (τουλάχιστον στην αρχή, μετά συνηθίζεται). Αυτές οι θυσίες έγιναν για να χωρέσει ένα πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο κι έτσι να χαρούν οι αριθμολάγνοι αυτού του κόσμου.

 

Ιδιαιτερότητες τύπου trackpad

Εξαιρετικά εντυπωσιακό, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι και το trackpad το οποίο έχει ένα βαθύ γαλάζιο χρώμα που σε κάνει να το προσέξεις. Επειδή όμως είναι τόσο εντυπωσιακό που φαίνεται από χιλιόμετρο, μπορείς να το απενεργοποιήσεις μέσα από το μενού αλλά δεν θα το κάνεις γιατί αποτελεί σημείο φετίχ της συσκευής. Επίσης το δεξί και αριστερό πλήκτρο που έχουμε συνηθίσει στα trackpad, αυτή τη φορά είναι ενσωματωμένο σε όλη την επιφάνεια με αποτέλεσμα να πατάμε ολόκληρο το trackapad όταν θέλουμε να κάνουμε πχ. δεξί κλικ. Αυτό κάποιες φορές βολεύει, κάποιες όχι, σίγουρα αποτελεί άποψη της Packard Bell για το πως πρέπει να είναι τα trackpad στα laptop.

 

Τι άλλα;

Στο πάνω τμήμα της οθόνης υπάρχει μια κάμερα 1.3MP ενώ το ενσωματωμένο DVD drive απενεργοποιείται αυτόματα όταν δεν το χρειάζεσαι έτσι ώστε να εξοικονομεί μπαταρία. Wi-Fi, HDMI, θύρες USB και card reader σε κάνουν πιο κοινωνικό με τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού ενώ ο σκληρός δίσκος των 640GB HDD “θυμάται” πραγματικά τα πάντα. Δωράκι σε όλα αυτά και το Adobe Photoshop Elements που περιέχεται στη συσκευή για να παίζετε με τις φωτογραφίες σας.

 

Να το πάρω;

Το TX86 είναι άλλο ένα δείγμα της “γραφής” της Packard Bell μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Acer. Όμορφο, designάτο, με στυλ και φινέτσα, απέχει πολύ από τις πλαστικούρες που κυκλοφορούν στην αγορά ενώ κάποιες έξυπνες πινελιές σε επίπεδο λογισμικού αλλά και το πληκτρολόγιο το κάνουν να ξεχωρίζει πραγματικά. Η μπαταρία του διαρκεί για 5 ώρες ενώ το βάρος του (2.5 κιλά) και η τιμή του (660 ευρώ) δεν θα σε προβληματίσουν. Σίγουρα το TX86 είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν ένα όμορφο καθημερινό laptop, σε προσιτή τιμή και με ικανοποιητικά χαρακτηριστικά. Έτσι ο techinsider θα γράψει ως Relationship Status στο gadgetbook για το TX86:  

In a relationship (νομίζω ότι θέλω κάτι παραπάνω από σένα)

PACKARD BELL,NOTEBOOKS,LAPTOP,SOCIAL MEDIA,PACKARD BELL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home