Las Vegas Sphere: η μεγαλύτερη "σφαίρα" στον κόσμο υπόσχεται να αλλάξει την ψυχαγωγία όπως την ξέραμε

Las Vegas Sphere: η μεγαλύτερη 'σφαίρα' στον κόσμο υπόσχεται να αλλάξει την ψυχαγωγία όπως την ξέραμε

Έχει ύψος 120 μέτρα και πλάτος 170 μέτρα και μπορεί να χωρέσει σχεδόν 18.000 άτομα στις αμφιθεατρικές της εξέδρες. «Η σφαίρα μπορεί να χωρέσει στο εσωτερικό της το άγαλμα της ελευθερίας» διαβάζουμε στο επίσημο site. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν μαθηματικές φόρμουλες και τεχνολογίες αιχμής. Μέρη της υλοποιήθηκαν αρχικά σε περιβάλλον virtual reality, για να δοκιμαστούν η αντοχή και η λειτουργικότητά της.

Εσωτερικά, ο θόλος της είναι μεγαλύτερη LED οθόνη στον κόσμο, συνολικού εμβαδού σχεδόν 15.000 τετραγωνικών μέτρων και ανάλυσης 16K x 16K, επίσης πολύ μακριά από οποιαδήποτε άλλη οθόνη στον πλανήτη. Υπόσχεται απαράμιλλο ήχο, σε όλους τους επισκέπτες χάρη στο σύστημα των 160.000 ηχείων, που κανένας δεν μπορεί να δει που βρίσκονται. Η απολαυστική εμπειρία σε 10.000 από τους θεατές συμπληρώνεται με απτικά καθίσματα, μεταφέροντας δονήσεις που συνοδεύουν το οπτικό και ηχητικό θέαμα. Επιπλέον εξοπλισμός μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανέμου, θερμοκρασίας, ακόμα και αρώματος.

Εξωτερικά, ο θόλος των 55.000 τετραγωνικών μέτρων καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου με LEDs, δημιουργώντας μια τόσο φωτεινή επιφάνεια που είναι ορατή από το διάστημα.

Las Vegas Sphere: ένα νέο τοπόσημο, ίσως το πιο εντυπωσιακό, για την πόλη του Λας Βέγκας.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της σφαίρας του Λας Βέγκας (Las Vegas Sphere), η κατασκευή της οποίας κόστισε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένας χώρος που υπόσχεται να αλλάξει την εμπειρία της ψυχαγωγίας. To Las Vegas Sphere φέρνει μια εντελώς νέα εποχή στην ψυχαγωγία, ένας χώρος που δεν θέλει τον επισκέπτη ως στατικό θεατή, αλλά ως ενεργά συμμετέχοντα.

Το Las Vegas Sphere εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες με μια μεγάλη συναυλία των U2, μια παράσταση που θα έχει και συνέχεια, αφού έχει προγραμματιστεί σειρά εμφανίσεων της μπάντας και για το αμέσως επόμενο διάστημα. Όμως το Las Vegas Sphere θα είναι ανοικτό όλη τη μέρα, προσφέροντας μια μαγική εμπειρία στους επισκέπτες. Ήδη, μετά από μόλις μερικές ημέρες λειτουργίας, αποτελεί ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης του θεάματος, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν αλλά και να παρακολουθήσουν ένα preview της ταινίας του σκηνοθέτη Darren Aronofsky, Postcard from Earth, η οποία προβάλλεται στην οθόνη της σφαίρας. Τα εισιτήρια μιας τέτοιας επίσκεψης κοστίζουν από 49 έως 249 δολάρια, ενώ πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι τιμές για κάποια από τις συναυλίες που θα πραγματοποιούνται στο χώρο. Ενδεικτικά, για τη συναυλία των U2 η τιμή τους ξεκινούσε από τα 400 δολάρια.

To Las Vegas Sphere μπορεί πολύ σύντομα να έχει και το δίδυμο αδερφάκι του, αφού τα σχέδια περιλαμβάνουν και τη δημιουργία μιας ρέπλικάς της στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο πρώην Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ.

LAS VEGAS SPHERE,ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home