Samsung Health Monitor App: Το πιεσόμετρο και το ηλεκτροκαρδιογράφημα αλλιώς

Advertorial @ 08.06.2021
Samsung Health Monitor App: Το πιεσόμετρο και το ηλεκτροκαρδιογράφημα αλλιώς

Σχεδόν μια δεκαετία μετά την κυκλοφορία των πρώτων smartwatches όλοι έχουμε διαπιστώσει την εξέλιξη που έχουν παρουσιάσει τα συγκεκριμένα gadgets στη διάρκεια αυτών των χρόνων. Design, αυτονομία και βεβαίως λειτουργίες αναβαθμίζονται συνεχώς, ώστε να προσφέρουν στον χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Για αρκετούς -ιδιαίτερα όσους αθλούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά- και πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, τα «έξυπνα ρολόγια» έχουν γίνει ο αχώριστος σύντροφός τους. Άλλωστε, τα έξυπνα ρολόγια διαθέτουν πλέον τόσες λειτουργίες μέτρησης ασκήσεων, που προσφέρουν στο χρήστη τη δυνατότητα να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη φυσική κατάστασή του. Ίσως αναμενόμενο, αφού η πανδημία μας ευαισθητοποίησε λίγο παραπάνω για να ελέγχουμε πιο τακτικά την κατάσταση του οργανισμού μας.

Μέχρι σήμερα με το Samsung Health της Samsung, μπορούσαμε να δούμε από τον καρπό του χεριού μας τις αποστάσεις που διανύσαμε, τις θερμίδες που κάψαμε, την άσκηση που κάναμε, τον καρδιακό παλμό, την ποιότητα του ύπνου, την ποσότητα του οξυγόνου και αρκετές ακόμα λειτουργίες.

Τώρα η Samsung φέρνει στο χέρι μας δύο ακόμα χρήσιμα χαρακτηριστικά σε μια καινούργια εφαρμογή, το Samsung Health Monitor, τα οποία χαρακτηριστικά συμπληρώνουν το - έτσι κι αλλιώς - εντυπωσιακό οικοδόμημα λειτουργιών, που μέχρι τώρα προσέφερε με το Samsung Health.

 

Samsung Health Monitor: Αρτηριακή πίεση και ηλεκτροκαρδιογράφημα στον καρπό του χεριού

Με τη νέα εφαρμογή Samsung Health Monitor η Samsung εξοπλίζει τα συμβατά Samsung Galaxy smartwatches*** με δύο μετρήσεις: την αρτηριακή πίεση  και το ηλεκτροκαρδιογράφημα, επιτρέποντάς μας* να τσεκάρουμε εύκολα και με απλά βήματα τους συγκεκριμένους δύο δείκτες. Ταυτόχρονα, μπορούμε να διατηρούμε και ένα ιστορικό αρχείο αυτών των μετρήσεων, προσφέροντας έναν έλεγχο σε βάθος χρόνου.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το Samsung Health Monitor έρχεται να υποκαταστήσει τον προσωπικό μας γιατρό**. 

 

Τι απαιτείται για τις μετρήσεις

Για την αρχική ρύθμιση των νέων μετρήσεων δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από μερικά λεπτά. Ειδικότερα, πρώτο βήμα, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Samsung Health Monitor από το Galaxy app στο συμβατό Galaxy Watch*** που χρησιμοποιείτε, αλλά και να συνδέσετε το συμβατό Galaxy Watch με το συμβατό Galaxy Smartphone**** μέσω της εφαρμογής Galaxy Wearable, διασφαλίζοντας ότι έχετε τις τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις. Από το Galaxy Watch 3 ή το Watch Active 2 ανοίγετε την εφαρμογή Samsung Health Monitor και ακολουθήστε τις οδηγίες ρύθμισης που προβάλλονται στην οθόνη. Θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε το προφίλ σας, συμπληρώνοντας μερικές πληροφορίες, έτσι ώστε να έχετε ακριβείς μετρήσεις. 

Προτού πραγματοποιήσετε την πρώτη σας μέτρηση αρτηριακής πίεσης θα πρέπει να έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες που δίνει η εφαρμογή, έτσι ώστε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή βαθμονόμηση, ενώ κατά τη βαθμονόμηση απαιτείται ένα πιεσόμετρο άνω βραχίονα. Αναλυτικά όλες τις οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε εδώ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, για την ακρίβεια της μέτρησης, θα πρέπει να βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας, όπως θα κάνατε με ένα παραδοσιακό πιεσόμετρο.

Όσον αφορά στη διαδικασία ηλεκτροκαρδιογραφήματος**  κρίσιμη παράμετρος για καλύτερη μέτρηση είναι να εφαρμόζει καλά το ρολόι στον καρπό σας. Όχι, πολύ σφιχτά και βέβαια, όχι, πολύ χαλαρά. Επίσης, τις αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε σ’ αυτή τη σελίδα.

* Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις μόνο σε ηλικίες 22 ετών και άνω.

** Η εφαρμογή Samsung Health Monitor είναι «ιατροτεχνολογικό προϊόν». Χρησιμοποιήστε μόνο αφού διαβάσετε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης, τις αντενδείξεις και τις προφυλάξεις. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ Ή TO SAMSUNG HEALTH MONITOR ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Ή ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Το περιεχόμενο στον παρόντα ιστότοπο δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης για το Samsung Health Monitor μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.samsung.com/gr/apps/samsung-health-monitor/

*** Συμβατά ρολόγια: Samsung Galaxy Watch Active2 με Tizen έκδ. 4.0.0.8 και μεταγενέστερα, Samsung Galaxy Watch3 και μεταγενέστερα.

**** Συμβατά smartphones: Samsung Galaxy smartphone με έκδοση Android 7.0 (Nougat) ή μεταγενέστερη.

 

*Sponsored by Samsung

SAMSUNG GALAXY,SAMSUNG HEALTH MONITOR,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home