Τέλος εποχής για την Alibaba

Αποχωρεί ο ιδρυτής και πρόεδρος Jack Ma.

Τέλος εποχής για την Alibaba

Στην 20η επέτειο της Alibaba και στα 55α γενέθλιά του ο ιδρυτής της, Jack Ma, αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, σηματοδοτώντας ένα τέλος εποχής για τον κινεζικό κολοσσό.

Πρώην δάσκαλος αγγλικών, ο Jack Ma είναι ο άνθρωπος που το 1999 δημιούργησε το μεγαθήριο του ηλεκτρονικού εμπορίου και το παραδίδει σήμερα με μια αξία που φθάνει τα 470 δισ. δολάρια και στο οποίο εργάζονται περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοι. Παράλληλα, εκτός του ηλεκτρονικού εμπορίου η Alibaba δραστηριοποιείται επιπλέον και στους τομείς των ψηφιακών πληρωμών και ηλεκτρονικής τραπεζικής, της ψυχαγωγίας αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης.

Είκοσι χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας ο Jack Ma είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Κίνα, με την προσωπική του περιουσία να αποτιμάται στα 40 δισ. δολάρια, νούμερο που του δίνει την 21η θέση στην κατάταξη του Bloomberg με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Τη θέση του στην Alibaba την παραδίδει στον Daniel Zhang, δηλαδή στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας από το 2015. Ο τελευταίος δεν θα έχει εύκολο έργο, καθώς έχει μπροστά του μάλλον σημαντικές προκλήσεις: την πορεία και κατάληξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας, όπως επίσης και τα σημάδια επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης του κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η αποχώρηση του Jack Ma δεν ήταν ξαφνική, καθώς ήταν ο ίδιος που ακριβώς ένα χρόνο πριν είχε δηλώσει ότι θα αποχωρούσε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019 από τη διοίκηση της Alibaba. Τότε είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τον ενδιέφερε να κάνει καινούρια πράγματα, ακόμα και να επιστρέψει στη διδασκαλία των αγγλικών. Προς το παρόν παίρνει μια θέση σε ένα 38μελές συμβουλευτικό σώμα, χωρίς εκτελεστικό ρόλο στη διοίκηση του Alibaba Group.

ALIBABA,JACK MA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home