Επιχειρηματίας της δεκαετίας ο Jeff Bezos της Amazon

Επιχειρηματίας της δεκαετίας ο Jeff Bezos της Amazon

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη της Amazon τα τελευταία χρόνια οδήγησε στην πρώτη θέση τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας, Jeff Bezos, στην πρώτη θέση της λίστας των επιχειρηματιών στην έρευνα που πραγματοποίησε το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Σε μια λίστα που κυριαρχείται από ισχυρές προσωπικότητες από το χώρο της τεχνολογίας ο Jeff Bezos ήταν αυτός που ψήφισε σχεδόν το 1/3 των οικονομικών διευθυντών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο στους οποίους απευθύνθηκε το CNBC. Πίσω από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon θα βρούμε στην δεύτερη θέση τον Jack Ma, τον ιδρυτή της Alibaba, άλλης μία ακόμα εταιρείας από το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ την τρίτη θέση της λίστας κατέλαβε ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla, ωστόσο η διαφορά που τους χώριζε με τον Jeff Bezos ήταν πολύ μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Bezos συγκέντρωσε ποσοστό 30,9% με τον κ. Ma να ακολουθεί με 9,1% και τον κ. Musk στο 7,3%, ενώ το υπόλοιπο 52% περίπου μοιράστηκε στους υπόλοιπους υποψηφίους, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τους επικεφαλής των Apple και Microsoft Tim Cook και Satya Nadella αντίστοιχα.

Η έρευνα του CNBC, Global CFO Council, βέβαια δεν περιορίστηκε στην ανάδειξη του επιχειρηματία της δεκαετίας αλλά είχε και άλλα ερωτήματα, όπως ποιο ήταν το μεγαλύτερο γεγονός του 2019 σε οικονομικό επίπεδο (εμπορικός πόλεμος το πιο δημοφιλές αποτέλεσμα) αλλά και αν υπάρχει το ενδεχόμενο της ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας την επόμενη χρονιά, με τους οικονομικούς διευθυντές να απαντούν στην πλειοψηφία τους αρνητικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων των οποίων οι οικονομικοί διευθυντές συμμετείχαν στην έρευνα, κυμαίνεται κοντά στα 5 τρισ. δολάρια.

JEFF BEZOS,JACK MA,ELON MUSK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home