Σύννεφα για την αυτοκρατορία της Alibaba

Σύννεφα για την αυτοκρατορία της Alibaba

Η πρόθεση του κινεζικού κράτους να ξεκινήσει έρευνα για τις συμβάσεις των λιανέμπορων με τον κολοσσό του ηλεκτρικού εμπορίου Alibaba έχει προκαλέσει τριγμούς στην τελευταία, η οποία είδε τη μετοχή της να χάνει το 8,1% της αξίας της την προηγούμενη Πέμπτη, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χρηματιστήριο για την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, εξετάζουν τις πρακτικές της Alibaba να αναγκάζουν σε συμβόλαια αποκλειστικότητας τις εταιρείες λιανικής, απαγορεύοντάς τους να διατηρούν και άλλα κανάλια πώλησης για τα προϊόντα τους. Πρακτική η οποία κατακρίνεται από τους λιανέμπορους αλλά σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της Alibaba θεωρείται ως τυπική για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά.

Οι μπελάδες όμως για την Alibaba δεν σταματούν εδώ, αφού στο μικροσκόπιο των θεσμικών αρχών της Κίνας έχει μπει και η fintech δραστηριότητα της εταιρείας, Ant Group. Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με εκπροσώπους της Ant Group, με στόχο την εφαρμογή αυστηρότερων κανονισμών στις υπηρεσίες της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις τον προηγούμενο Νοέμβριο η Ant Group αναγκάστηκε να αναβάλει τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στον κόσμο, για την είσοδο της μετοχής της στα Χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ. Η απόφαση της αναβολής ήρθε μόλις μία ημέρα μετά από τη συνάντηση του ιδρυτή της Jack Ma με τις ρυθμιστικές αρχές, μια συνάντηση που αποτέλεσε τον οιωνό των αυστηρότερων κανονισμών που επιθυμούν να επιβάλλουν στην Ant Group.

ALIBABA,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,ΚΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home