Νομικό πλαίσιο και για WhatsApp και Skype

Deasy @ 20.04.2015
Νομικό πλαίσιο και για WhatsApp και Skype

Σε μια απόφαση που είναι δεδομένο ότι θα ευχαριστήσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη οδηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στους επόμενους κανόνες της αγοράς που αναμένεται να θεσπίσει θα λάβει υπόψη και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες εταιρείες από υπηρεσίες όπως το WhatsApp και το Skype.

Όπως αναφέρει το Reuters, το προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί ένα δίκαιο κανονιστικό περιβάλλον για όλες τις υπηρεσίες, ακόμα και τους over the top παίκτες, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης».

Οι over the top παίκτες, όπως συνηθίζεται να καλούνται υπηρεσίες, όπως το WhatsApp, το Viber ή το Skype εκμεταλλεύονται τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών για να διαθέσουν τις υπηρεσίες τους. Αυτή η πρακτική έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται, καθώς οι παραπάνω δωρεάν υπηρεσίες έχουν αποκτήσει εντυπωσιακή δημοτικότητα. Σε αυτό το περιβάλλον η Ευρώπη πιέζει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να επενδύσουν σε ταχύτερα δίκτυα, με τις τελευταίες να έχουν ως αντίλογο ότι όσο οι παραπάνω υπηρεσίες «τρώνε» μέρος των εσόδων τους δεν έχουν κάποιο κίνητρο για να επισπεύσουν τις εξελίξεις.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν φαίνεται ότι τα λαμβάνει υπόψη του το νέο κανονιστικό πλαίσιο που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2016, θέτοντας και αυτές τις υπηρεσίες κάτω από την ίδια ομπρέλα.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home