Το iPhone 6 εκτοξεύει το μερίδιο αγοράς της Apple στην Ευρώπη

Deasy @ 05.12.2014
Το iPhone 6 εκτοξεύει το μερίδιο αγοράς της Apple στην Ευρώπη

Εντυπωσιακή αύξηση φαίνεται ότι καταγράφει το λειτουργικό iOS το τελευταίο τρίμηνο στο χώρο των smartphones, χάρη βεβαίως στην επιτυχία του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus. Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων της Kantar Worldpanel, που αφορούν τον Οκτώβριο του 2014, το λειτουργικό της Apple καταγράφει αύξηση στο σύνολο των αγορών, με εξαίρεση την Ιαπωνία, με το μερίδιο αγοράς της στις 5 σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) να φθάνει πλέον το 20,7% (αύξηση 5,7 μονάδων).

Από τις παραπάνω αγορές, η Αγγλία εμφανίζει τη σημαντικότερη ανάπτυξη, καθώς το ποσοστό του iOS επί των πωλήσεων αγγίζει το 39,5%, μερίδιο αγοράς που είναι το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής της αμερικάνικης εταιρείας στη συγκεκριμένη χώρα. Τα στοιχεία της Kantar Worldpanel δείχνουν ότι οι αγοραστές των νέων iPhones προτιμούσαν το iPhone 6, έναντι του 6 Plus, σε αναλογία 4 προς 1. Αντίθετα, η πιο αδύναμη αγορά από τις 5 ευρωπαϊκές είναι η Ισπανία, όπου το Android διατηρεί μερίδιο αγοράς κοντά στο 90%.

Αύξηση στο μερίδιο αγοράς είχαμε και στις ΗΠΑ, σε ποσοστό γύρω μόλις στο 1% (συνολικό μερίδιο πάνω από 53%) αλλά και στην Κίνα, κατά μόλις 0,2% (συνολικό ποσοστό 15,7%). Στις ΗΠΑ, η αναλογία απόκτησης του iPhone 6 έναντι του iPhone 6 Plus κινήθηκε στο 3 προς 1.

IPHONE 6,IOS,IPHONE 6 PLUS,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home