Τα ελληνικά καταστήματα υποδέχτηκαν τα νέα iPhone

Πολύ μεγάλη η ζήτηση για τις νέες συσκευές.

Φανούρης Δρακάκης, Δημήτρης Μαλλάς @ 31.10.2014

Εντάξει ουρές δεν είχαμε έξω από τα καταστήματα όμως η ζήτηση για το iPhone 6 και 6 Plus, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε σήμερα στην Ελλάδα, κυμαίνεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα και στη χώρα μας. Μάλιστα, όπως πιστεύουν στελέχη της αγοράς, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να εξαντληθεί το πρώτο κύμα των συσκευών που έφθασαν στα ελληνικά καταστήμα, το οποίο εκτιμάται ότι αγγίζει τα 10.000 τεμάχια. Ωστόσο, υπάρχει ο προγραμματισμός για εκ νέου παραλαβή επιπλέον συσκευών μέσα στην επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε τα καταστήματα να καταφέρουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση των Ελλήνων καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του deasy, όσες αλυσίδες επέλεξαν να δώσουν τη δυνατότητα προπαραγγελιών φέρονται να έχουν ήδη εξαντλήσει τα τεμάχια που ήρθαν με το πρώτο κύμα. Αντίθετα, οι αλυσίδες (π.χ. Vodafone) που επέλεξαν να παρέχουν τη δυνατότητα για εκδήλωση ενδιαφέροντος πιθανότατα θα έχουν διαθέσιμες συσκευές στα καταστήματα τους και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία, η ζήτηση για το iPhone 6 Plus είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, όπως επίσης και για τις συσκευές με χωρητικότητα 64GB. Μια τάση (προς τις ακριβότερες συσκευές) που όπως ανέφεραν στελέχη των καταστημάτων iStorm συνηθίζεται διαχρονικά τις πρώτες ημέρες διάθεσης κάθε νέου μοντέλου, όπου συνήθως αγοράζουν οι ενθουσιώδεις φίλοι της Apple. Λογικά (και σύμφωνα με τις αντίστοιχες τάσεις στο παρελθόν) όσο απομακρυνόμαστε από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας, η ζήτηση πιθανόν να κινηθεί υπέρ των πιο προσιτών iPhones.

Πάντως στην παρούσα φάση, η πλειοψηφία των συσκευών που ήρθαν με το πρώτο κύμα διαθέτουν χωρητικότητα 16GB. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η αναλογία διαθέσιμων συσκευών μεταξύ iPhone 6 και iPhone 6 Plus κυμαίνεται σε ποσοστό (περίπου) 80-20 υπέρ του πρώτου. Με βάση όλα τα παραπάνω, η ισορροπία μεταξύ διαθεσιμότητας και ζήτησης θα έρθει από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.

Στην πρώτη ημέρα κυκλοφορίας των iPhone 6 και 6 Plus πραγματοποιήθηκαν “events υποδοχής» τους στο κεντρικό κατάστημα της Cosmote στην Πανεπιστημίου, στο κεντρικό κατάστημα της Vodafone στο The Mall Athens, ενώ χθες αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε αντίστοιχο event και από τα καταστήματα iStorm στο Golden Hall.

IPHONE 6,IPHONE 6 PLUS,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home