“Φτερά” για την Google

Και «ιπτάμενο κούριερ» θέλει να γίνει η αμερικάνικη εταιρεία

Deasy @ 29.08.2014
“Φτερά” για την Google

Η μανία για τα drones, τα ιπτάμενα ρομπότ, συνεχίζεται, με την Google να αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο όνομα που έχει φιλόδοξα σχέδια στο συγκεκριμένο χώρο. Τα αποκαλυπτήρια έρχονται από το site atlantic.com και αποδεικνύουν ότι η αμερικάνικη εταιρεία θέλει να έχει σημαντικό ρόλο και στον τρόπο που ενδεχομένως θα γίνεται στο μέλλον η παράδοση των προϊόντων που θα αγοράζουμε από το Internet.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το Project Wing της Google αναπτύχθηκε κάτω από την ομπρέλα του τομέα Google X, στον οποίο υλοποιούνται όλα τα φουτουριστικά σχέδια για το μέλλον της εταιρείας, όπως π.χ. τα Google Glass ή τα αυτοκινούμενα οχήματα. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται μακριά από την έδρα της εταιρείας στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στην Αυστραλία, όπου το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα «ιπτάμενα ρομπότ» είναι πιο ελαστικό από το αντίστοιχο στις αμερικάνικες πολιτείες. Τα drones της Google έχουν την ικανότητα να απογειώνονται κατακόρυφα, μόλις φτάσουν στο απαραίτητο ύψος συνεχίζουν σε οριζόντια κίνηση, ενώ κατά τη διαδικασία παράδοσης (όπως μπορούμε να δούμε από το σχετικό βίντεο της Google) παραμένουν στην ίδια θέση στον αέρα μέχρι το προϊόν να ακουμπήσει το έδαφος.

 

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι ήδη στο συγκεκριμένο project της Google εργάζονται δεκάδες άτομα, με την εταιρεία να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περισσότερες προσλήψεις, ενώ όπως προσθέτει πολύ σύντομα θα αρχίσει και η πίεση (ή αλλιώς το lobbying) για τις απαραίτητες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο στις ΗΠΑ.  

DRONES,ONLINE ΑΓΟΡΕΣ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home