Τα Big Data δεν πρέπει να γίνουν Big Brother

Ευχολόγιο ή αγνές προθέσεις από την Volkswagen

Deasy @ 13.03.2014
Τα Big Data δεν πρέπει να γίνουν Big Brother

“Το αυτοκίνητο δεν πρέπει να εξελιχθεί σε τέρας δεδομένων. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτου προστατεύουν ήδη τους οδηγούς από επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, από την κούραση και την κίνηση, το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσον αφορά την κατάχρηση των δεδομένων από τις κυβερνήσεις. Έχω δηλώσει με σαφήνεια στο παρελθόν ναι στα Big Data, ναι στην μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία αλλά εμμένω στο όχι στον πατερναλισμό και το Big Brother».

Οι παραπάνω δηλώσεις προέρχονται από το στόμα του προέδρου της Volkswagen, Martin Winterkorn, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται πλέον ολοταχώς προς την εποχή των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων, που θα παράγουν πλέον πλήθος δεδομένων για τις συνήθειες και τις συμπεριφορές των οδηγών και επιβατών. Ο κ. Winterkorn κάλεσε τον κλάδο σε μια εθελοντική δέσμευση για την προστασία των δεδομένων, δηλώνοντας ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να υποστηρίξει ενεργά μια τέτοια προσπάθεια.

Οι δηλώσεις του επκεφαλή της μεγάλης γερμανικής εταιρείας, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ένα ευχολόγιο ή μια τοποθέτηση αγνών προθέσεων, δείχνουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στον κλάδο σχετικά με τη μέση οδό που θα πρέπει να βρει όσον αφορά τη χρήση και την προστασία των δεδομένων. Σε μια εποχή που ο θόρυβος από την υπόθεση PRISM και την εμπλοκή των μεγάλων της τεχνολογίας στις ΗΠΑ δεν έχει κοπάσει…  

VOLKSWAGEN,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,Big Data,ΔΕΔΟΜΕΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home