Με κλειδί το smartphone

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Starwood πειραματίζεται στη λύση της χρήσης του smartphone ως κλειδί για τα δωμάτια

Deasy @ 27.01.2014
Με κλειδί το smartphone

Το σενάριο έχει ως εξής: μπαίνεις στο ξενοδοχείο του προορισμού σου, προσπερνάς το γραφείο για το check in, μπαίνεις στο ασανσέρ και φθάνεις μπροστά από την πόρτα του δωματίου σου. Ανοίγεις το smartphone σου και την απαραίτητη εφαρμογή, το φέρνεις σε κοντινή επαφή με έναν «ψηφιακό αναγνώστη» και η πόρτα ανοίγει.

Αν σου δείχνει ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μάλλον είσαι γελασμένος. Δύο ξενοδοχεία της αλυσίδας Starwood, ένα στη Νέα Υόρκη και ένα στην Καλιφόρνια, ετοιμάζονται να υιοθετήσουν τη χρήση των smartphones ως κλειδιά για τα δωμάτιά τους. Κάθε ένοικος αυτών των ξενοδοχείων, την ημέρα του check in, θα λαμβάνει στο κινητό του και ειδικότερα στην mobile εφαρμογή της αλυσίδας Starwood (για iPhone και Android) τον απαραίτητο κωδικό, ο οποίος θα αποτελεί και το ψηφιακό κλειδί για το άνοιγμα της πόρτας στο δωμάτιό του.

Για το πείραμα της Starwood τα στελέχη της δείχνουν ενθουσιασμένα, ωστόσο, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Wall Street Journal, υπάρχουν άνθρωποι της αγοράς που δείχνουν να έχουν ενστάσεις. Σε δηλώσεις του ο Robert Habeeb, πρόεδρος της εταιρείας First Hospitality στην οποία ανήκουν 55 ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα ενοίκων στα ξενοδοχεία που απολαμβάνουν τη διαδραστικότητα με τις receptions, θυσιάζοντας την ταχύτητα που υπόσχεται η νέα τεχνολογία. “Το front desk ενός ξενοδοχείου είναι σαν τους bartenders, παρέχοντας μια διάδραση που αρέσει στους ανθρώπους”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Habeeb.  

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home